Како да го направите вашето пакување циркуларно?

Циркуларната економија е алтернатива на линеарниот модел на економија заснован на концептот земи - направи / користи - фрли. Циркуларната економија се заснова на принципите на елиминирање на отпадот и загадувањето, одржување на материјалите во употреба што е можно подолго и регенерирање на природните системи за да се создаде поодржлив, убав свет. Ова е всушност за создавање економија која работи во хармонија со нашата природа.

Што претставува Циркуларната Економија за вас?

Циркуларната економија не е компромис. Таа претставува поубава иднина за нас и нашата планетата, што има и финансиска придобивка.

Што се однесува до амбалажата, тоа значи да не се користат повеќе материјали отколку што е потребно, да се оптимизира вашиот синџир на снабдување, да се користат рециклирани материјали  и да се осигураме дека истата амбалажа може да се рециклира или повторно да се користи.

Нашите кружни решенија ќе ви помогнат да гледате на вашето пакување поинаку. Заедно можеме да ги преиспитаме вашите дизајни како истите би биле поодржливи

Знаеме дека ова е многу важно за вашите купувачи. И тоа многу.

Циркуларна економија, едноставен, но моќен концепт кој ќе ја обликува нашата иднина на подобро.

Циркуларна економија, едноставен, но моќен концепт кој ќе ја обликува нашата иднина на подобро.

Нашиот свет и начинот на кој трошиме и работиме е обликуван на линеарен начин, земаме, правиме и фрламе - Ние не ги користиме ресурсите; ние ги искористуваме.

Но таму каде другите гледаат линеарни проблеми, ние гледаме циркуларни решенија.

Имаме над 700 дизајнери и иноватори, кои размислуваат и создаваат со принципите на циркуларен дизајн. Принципи кои ги развивме во соработка со Фондацијата Ellen MacArthur.

Бидете циркуларни: Започнете тука

Без разлика што правите и продавате, првото нешто што го гледаат вашите клиенти е пакувањето.

Но, не е само визуелното влијание што се одредува во фазата на дизајнирање, туку и влијанието врз животната средина кое го има производот. Имајќи го ова на ум, соработувавме со Фондацијата Ellen MacArthur со чија помош ги создадовме принципите за циркуларен дизајн кои ни помагаат да ја преобликуваме иднината на пакувањето за циркуларна економија и истовремено му помагаат на вашиот бренд да се истакне на позитивен начин.
Додека клиентите бараат поодржливи алтернативи, нашиот тим од 700 дизајнери ги дизајнира овие принципи за да создаде амбалажа за циркуларна економија. Тие го дизајнираат отпадот и загадувањето, ги одржуваат производите во употреба подолго време и ги регенерираат природните системи. Нема подобро место да го започнете вашиот циклус од овде кај нас.