Нашата компанија

DS Smith е водечки снабдувач на одржливи решенија за пакување, производи од хартија и услуги за рециклирање ширум светот. Во текот на изминатите 80 години нашата организација значително се зголеми, како и нашите услуги и области на експертиза.

Нашата приказна може да се проследи наназад до бизнисот со производство на кутии започнат од семејството Smith во источен Лондон во 1940-тите. Во текот на следниот половина век ја зголемивме нашата репутација за квалитетно инженерство и посветеност на нашите клиенти. Како што го зголемувавме нашиот опсег, ги зголемувавме нашите способности - додавајќи производство на хартија и рециклирање за да можеме да ги гледаме предизвиците на нашите клиенти во целина, а не само во еден дел од нив. Во последно време, нашиот бизнис доживеа брз раст, како и стекнување бизниси низ Европа и во Северна Америка. Со овој раст станавме една од најголемите компании котирани на Лондонската берза. Нашата визија „Да бидеме водечки снабдувач на одржливи решенија за пакување“ ни служи добро. Горди сме на напредокот што го постигнавме и растот што го постигнавме на нашите избрани пазари.

Денес работиме во повеќе од 30 различни земји, гордо вработувајќи над 30.000 луѓе. Благодарение на вештините и знаењето на нашите вработени можеме да им обезбедиме на нашите клиенти стратешка поддршка во целиот синџир на снабдување особено во делот на пакување на нивните производи.

За нас
Работиме во повеќе од 30 различни земји, гордо вработувајќи повеќе од 30.000 луѓе

НАШИОТ ЦИРКУЛАРЕН ДЕЛОВЕН МОДЕЛ:

Низ целиот свет сме препознаени по нашата иновација и по квалитетот на нашето пакување. Нашите производи можат да ја подобрат ефикасноста на транспортот и складирањето, да ја подобрат презентацијата на производите во малопродажбата и да ја зголемат продажбата на производи за нашите клиенти - а тоа го правиме со одржлив брановиден картон. Со рециклирање на хартиените влакна во нашиот картон, од сечење можеме да заштедиме до 160 милиони дрвја секоја година

Потребни се две недели за хартиените влакна да се движат низ операциите на DS Smith. Како изгледа ова патување? Нашето видео “од кутија до кутија” за 14 дена го следи влакното на неговото патување околу DS Smith синџирот на снабдување.

Нашиот пристап