Циркуларност

Ние го дизајнираме отпадот и загадувањето и ги чуваме материјалите во употреба.

Циркуларната економија при процесот на дизајнирање на пакувањето го елиминира отпадот и загадувањето и ги задржува материјалите и производите во употреба подолго време.

Ги користиме нашите принципи за циркуларен дизајн за да им помогнеме на нашите клиенти да ја прифатат циркуларноста, помагајќи им да ги постигнат своите пошироки цели за одржливост. Со дизајнирање на  амбалажа што може целосно да се рециклира им помагаме на нашите клиенти да ја отстранат тврдата пластика и со тоа ние ги одржуваме материјалите во употреба подолго време.

Обезбедуваме дека нема да се користи повеќе материјал отколку што е потребно, оптимизирајќи го пакувањето за поединечни синџири на снабдување што го намалува притисокот врз природните ресурси и го намалува отпадот во депониите.

Продолжуваме да иновираме во нови области, вклучително и истражување на решенија за повторна употреба за да ја разбереме можноста за подолго одржување на нашиот производ во употреба што подолго.

Нашите СЕГАШНИ цели:

  • • До 2025, да ги оптимизираме хартиените влакна кон индивидуалните синџири на снабдување во 100% од нашите нови амбалажни
    • До 2025, да им помогнеме на нашите клиенти да отстранат 1 милијарда парчиња проблематична пластика од полиците на супермаркетите
    • До 2025, тестирање на 5 сценарија за повторна употреба и продолжување на производство на пакување кое целосно може да се рециклира и повторно употреби.

Нашите СЛЕДНИ цели:

  • • До 2030, да го оптимизираме секое хартиено влакно за секој синџир на снабдување
    • До 2030, да испраќаме нула отпад во депониите
    • До 2030, целиме секое наше пакување да биде рециклирано или повторно употребено

                            Како го постигнуваме ова?

Практично пакување за е-трговија погодно за рециклирање за Reckitt

 

Ги здруживме силите со Reckitt за да го замениме традиционалното пластично пакување за Vanish со кутија Vanish Multipower која е составена само од еден дел, едноставна за употреба и лесна за рециклирање. Решението за пакување содржи до 85% помалку пластика*, дизајнирано за оптимално користење на достапниот простор, со практично ракување и лесно отворање и затворање. Нема преголемо пакување и процесот на распакување за купувачот е подобрен, со двострано печатење што овозможува препознатливо брендирање одвнатре и однадвор. Иновацијата е промена кон прифаќање на е-трговија и зголемување на привлечноста на брендот кај помладата публика.

* Пресметка за намалување на пластиката во самото пакување спроведена од Reckitt наспроти пластичната амбалажа за Vanish powder со иста доза.

Забавна, подготвена за рециклирање и амбалажа за повеќекратна употреба PLAYMOBIL

Работевме со PLAYMOBIL за да развиеме иновативно и одржливо решение за пакување за е-трговија кое е 100% способно за повторна употреба и рециклирање. Решението го прикажува светот на играта отпечатен во боја на едната страна и пакетот за испорака од другата страна, што го прави дополнителното надворешно пакување за испорака непотребно. Кутијата може да се пренамени со неколку едноставни чекори за да се открие новото, шарено пакување PLAYMOBIL, погодно да се подарува сетот играчки. И покрај надворешните влијанија од етикетите за транспорт и испорака, беспрекорното пакување е соодветно за подарување, собирање или складирање.

Замена на пластичните кеси за пазарење со GreenTote®

Вообичаени извори на проблематична пластика за нашите клиенти на FMCG производите се пластичните кеси и кутии што се користат за складирање и транспорт на намирници при процесот на  достава до домовите. GreenTote® е 100% контејнер што може да се рециклира, повторно да се употребува и воедно е отпорен на влага. Достапен во многу големини, може да собере повеќе од три пати поголем број на намирници отколку стандардната пластична кеса. Дизајниран е да се затвори, обезбедувајќи сигурност при транспортирањето.

 

Now & Next

Истражете ги нашите останати цели на стратегијата за одржливост “Now & Next”