Би сакал/а да примам информации од DS Smith Recycling за вашите услуги, вести од индустријата и мислења и размислувања од експерти.

Користете ги следните опции за контакт:

За повеќе информации околу тоа како DS Smith управува со вашите информации, како ги користи и ги заштитува, кликнете овде.

Можете во секое време да ја повлечете согласноста преку оваа е-пошта со помош на механизмот за откажување на претплатата најдолу од пораката или ако испратите барање преку контакт-формуларот на нашата веб-страница.

DS Smith се придружува на сојузот за кружна економија на индустриите засновани на влакна

DS Smith, водечкиот снабдувач на одржливи пакувања, објави дека се приклучува на 4evergreen, нов индустриски сојуз за зголемување на свеста за придобивките од материјалите за пакување базирани на влакна во кружната и одржлива економија.

ds-smith-tape-4evergreen-alliance.jpg

4evergreen беше создаден како форум кој ќе ги вклучи и поврзе членовите на индустријата од целиот ланец на вредности на пакувањата базирани на влакна, од производителите на хартија и картон па до конверторите на пакувања, сопствениците на марки и трговците на мало, добавувачите на технологија и материјали, како и сортирачите и собирачите на отпад.

„DS Smith ќе има водечка улога во работата на овој нов форум, кој има визија да се осигура дека сите пакувања базирани на влакна кои ќе бидат пуштени на пазарот се дел од кружниот систем, со што се избегнува фрлање на депонии или согорување.

Иницијативата поддржува иновации во дизајнот на производите за рециклирање и повикува на развој на оптимизирани системи за собирање и соодветни инфраструктури за рециклирање.“ - (Питер Клејсон, генерален менаџер во DS Smith).

Питер Клејсон, генерален менаџер во DS Smith.
Нашата вклученост ќе ја надополни нашата активност со Фондацијата Елен МекАртур, додека продолжуваме да го зголемуваме придонесот што пакувањата базирани на влакна може да го имаат во кружната економија, минимизирајќи ги влијанијата врз климата и врз животната средина. — Питер Клејсон, генерален менаџер во DS Smith.

Иницијативата ја предводи Конфедерацијата на европски индустрии за хартија (CEPI) и е поддржана од големи брендови вклучувајќи ги Nestle, Danone и Mars.

„Време е да се дејствува сега, нашата индустрија веќе има големи резултати во учинокот за животната средина и рециклирањето, но нашите амбиции се поголема.

Ние правиме голем чекор во системот за транзиција кон следното ниво на циркуларност и отпорност на климата.  4evergreen ќе биде место кадешто целиот ланец на вредности од индустријата ќе ко-создава и ќе соработува за да направи промени.“ - Јори Рингман, генерален директор на CEPI.