Откријте го пакувањето за Vanish Oxi Action

Vanish Multipower во нов прилагоден формат за eComm трговија

Производот ги обезбедува сите придобивки на Vanish Powder во нов  формат на таблети, без никаков неред. Таблетите кои се со единечна доза се лесни за употреба: само одвиткајте и ставете 1 таблета во празна машина за перење, ставете ја облеката и ставете го Вашиот вообичаен детергент.

Таблетите се претходно дозирани така што нема потреба од мерење и нема дополнителни чекори. За да ги исполнат високите очекувања на клиентите во eComm сегментот и да го намалат влијанието врз животната средина, експертите на Reckitt се сретнаа со DS Smith, водечки производител на еколошки решенија за брановидни пакувања.

Од клучно значење беше новото пакување за Multipower  да обезбеди висококвалитетна заштита.

Го развивме проектот Vanish multipower tabs заедно со DS Smith. Верувам дека ова е навистина добар пример за иновација, бидејќи доаѓа како решение за новите трендови и потреби за е-трговија кај потрошувачите. Постои зголемена подготвеност за купување производи преку Интернет. Затоа развивме пакување кое се доставува од онлајн платформата директно до Вашата домашна адреса, без дополнително препакување или дополнителни барања за заштита. На тој начин одговоривме на интересот на потрошувачите за поодржливо eComm пакување. Ова решение овозможи да се намали пластиката за 85%.

- Валерија Пасони, виш соработник за иновации за пакување во Reckitt.