Гајба за повеќекратна употреба со странична автоматска основа - помала сложеност, поголема одржливост

Тимот на DS Smith во Германија носи иновативен развој на производ на пазарот , брзо склоплива кутија. Опремена со две странични автоматски основи, стабилното, материјално оптимизирано решение за пакување кое може да се подигне за кратко време, заштедува драгоцено време во логистиката. Паметна, 100% рециклирачка конструкција, направена од 100% брановиден картон, исто така, дава резултати и со својата висока одржливост. Бидејќи кога гајбата повеќе не се употребува, лесно може да се склопи и да се чува на начин што заштедува простор. Без разлика дали се работи за транспорт, складирање или за презентација на производи - гајбата која лесно и сигурно се реди, е погодна за широк спектар на сектори и намени.

ds-smith-tray-seitlich_920.jpg

Во DS Smith, ние систематски развиваме иновативни идеи и ги претвораме во решенија со вистинска додадена вредност. Како се прави тоа? Секогаш поставувајте ги вистинските прашања и потоа отстапувајте од вообичаените шеми на размислување. Во развојот на пакување за презентација и обичното пакување, компанијата следи холистички пристап кој го зема предвид целиот циклус на снабдување. Нашите дизајнери постојано ги применуваат принципите за кружен дизајн што компанијата ги разви заедно со Фондацијата Ellen MacArthur. Еден од петте принципи е „наоѓаме подобар начин“ што се однесува на предизвикување на она што е навистина возможно.

Како што е случајот со брзо подигнувачка и реупотреблива Гајба што DS Smith неодамна ја претстави во Германија. Благодарение на необичниот дизајн со автоматски странични основи, ова иновативно решение не само што ги поедноставува логистичките работни процеси, туку е и материјално оптимизирана (намали), повторно употреблива (употреби повторно) и изработена од 100% брановиден картон што може да се рециклира (рециклирај).

Новото решение се испорачува рамно и претходно залепено. Може да се подигне на лице место во само неколку чекори. Вградените четириаголни крилца овозможуваат безбедно и без лизгање да се наредени неколку гајби една врз друга. Засилените агли обезбедуваат висока носивост. Кога гајбите повеќе не се потребни, тие можат повторно да се преклопат брзо и лесно благодарение на автоматските основи на страните и тоа без оштетувања, така што нивната функционалност е целосно зачувана за следната употреба.