industrial-meatainer2.jpg

Картонски контејнер за месо

Нашите издржливи брановидни картонски контејнери за месо може да се испорачаат со слоеви за зацврстување на дното и обвиткани со интегрирана лента од типот „Sesame“.

Нашите картонски контејнери за месо ја намалуваат подуеноста, а спојот е направен со процесот Duabond што се состои од лепило и лента за дополнителна безбедност и елиминира контаминација од метални спојувалки.

Цврстиот, издржлив, брановиден картон со двоен ѕид ја намалува веројатноста од разделување на кутиите на палетите и истекувањето на содржината речиси на нула. Нашата амбалажа за индустриско месо може да се произведе за да одговара на сите големини на палети и многу се користат во индустријата за месо, како економично решение за еднократна амбалажа. Кога се користи со нашите картонски палети KAYPAL®, целиот контејнер може да се користи повторно или целосно да се рециклира.