Meer omzet voor brouwerij Othmar dankzij luxe bedrukte bierverpakking

Brouwerij Othmar begon als een kleine brouwerij, opgericht door twee zwagers. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een prachtige brouwerij met maar liefst 15 verschillende soorten bieren, zowel seizoensgebonden als vaste bieren. Op locatie biedt de brouwer verschillende speciaalbieren in luxe bedrukte geschenkverpakkingen voor 5 longneck bierflesjes.

Verkrijgbaar bij brouwerij, lokale supermarkten en slijters

Voorheen de bieren vooral in de regio Twente verkrijgbaar, maar dankzij het grote succes zijn ze nu ook beschikbaar in Drenthe, Gelderland en een groot gedeelte van Overijssel. De geschenkverpakkingen zijn niet alleen populair bij bezoekers, maar ook bij lokale supermarkten en slijters die al een assortiment hadden, maar nog niet van Brouwerij Othmar.

Brouwerij Othmar is ontzettend trots op de verkoop en de vraag naar de producten. In de shop bij de Othmar herberg en bierspa kopen veel mensen de bieren en lopen ze enthousiast naar buiten. Zelfs toeristen vinden het leuk om lokale biertjes mee te nemen.

De verkoop gaat nu erg goed, vooral ook omdat de geschenkverpakkingen de drempel verlagen om een setje biertjes mee te nemen. De pakketjes vliegen over de toonbank.

- Demi Scholte Lubberink - Marketeer bij Othmar Bierbrouwerij

Geschenkverpakking voor 5 bierflesjes

De luxe bedrukte bierverpakkingen bevatten informatie over de brouwerij en hebben een open venster zodat je de flesjes kunt zien. De inhoud varieert van zomerse tot winterse bieren en er is veel aandacht besteed aan de koperachtige kleur van de ketels, wat beter zichtbaar moest zijn op de verpakking.

De bedrukking is op basis van drie kleuren flexodruk en volledig uitgevoerd met watergedragen inkt. De medewerkers van DS Smith hebben zich tot het uiterste ingespannen om een fijnmazige bedrukking te realiseren.

Hergebruik van de kartonnen verpakking

De verpakking is gemaakt van golfkarton en na gebruik volledig recyclebaar, maar waarom weggooien? De verpakking is uiteraard prima opnieuw te gebruiken om iemand anders te verrassen met een nieuwe serie seizoensbieren.