Brouwerij Maximus presenteert nieuwe bierverpakking

Steeds meer speciaalbieren worden verpakt in uitbundig bedrukte blikjes die een belangrijke bijdrage leveren aan de merkbeleving. Om deze beleving te benadrukken, ontwikkelden we samen met de Utrechtse brouwerij Maximus een speciale duurzame bierverpakking om de allermooiste bieren te verpakken.

Geschenk verpakking voor bier in blik

De verpakking is plasticvrij, 100% recyclebaar en is bedrukt met watergedragen flexoinkt. Zo benadrukken we ons duurzame karakter. Het contrast met de uitbundig bedrukte blikken zorgt ervoor dat het pakket er echt uitspringt. Door het uitgestanste venster komt de bedrukking van het blik optimaal tot zijn recht.

- Leendert van Roessel, Marketing Manager, Brouwerij Maximus

Duurzame bierverpakking

Leendert vervolgt: “Als marketeer weet ik dat de keuze van de consument niet alleen bepaald wordt door de smaak van het bier zelf. Dat kun je immers aan de buitenkant niet beoordelen. Daarom kozen we samen met kartonproducent DS Smith voor een duurzame bruine geschenkverpakking die bedrukt is met zwarte Circus Maximus elementen. De verpakking is plasticvrij, 100% recyclebaar en is bedrukt met watergedragen flexoinkt. Zo benadrukken we ons duurzame karakter. Het contrast met de uitbundig bedrukte blikken zorgt ervoor dat het pakket er echt uitspringt. Door het uitgestanste venster komt de bedrukking van het blik optimaal tot zijn recht.”

"Ook design is belangrijk in bierland en wordt steeds belangrijker”, vertelt Leendert. “Culinair gezien is beleving ontzettend belangrijk en zo ook bij bier. Daarnaast maakt de consument zijn beslissing mede op basis van hoe het product gepresenteerd wordt. Blik is wat dat betreft ideaal omdat je hier een uitbundig design op kwijt kunt. De finishing touch is de presentatie in een duurzame kartonnen omverpakking.”

Mooi bier, lokaal gebrouwen

Brouwerij Maximus is een typisch lokale brouwerij met een missie. Het hechte team is erop gebrand om het bedrijf uit te bouwen door mooi duurzaam bier te brouwen dat mensen verrast en samenbrengt. Leendert vertelt “Wij voelen dat echt zo. Naast duurzaamheid, zoeken we heel bewust de connectie met de buurt op. Voor ons Mockingbird bier plukken we samen met de gemeenschap hop, dat speciaal voor ons is aangeplant in het Maximapark. Dit is bier voor en door de gemeenschap, want het eerste vaatje slaan we aan met al die geweldige vrijwilligers! Voor ons Witlof witbier halen we ingrediënten uit het Voedselbos Haarzuilens, in de buurt van de brouwerij.

Uiteraard proberen we zoveel mogelijk biologisch en duurzame grondstoffen te gebruiken. We werken dan ook grotendeels met leveranciers die een sterke focus op duurzaamheid hebben.”

images © P. Ras / VerpakkingsManagement

Lees meer over bierbrouwers en bierverpakkingen