Een lespakket voor het basisonderwijs over de de Circulaire Economie - DS Smith

Een lespakket voor het basisonderwijs over de de Circulaire Economie

Laten we Circulair denken! Ons lespakket over de Circulaire Economie helpt kinderen en jongeren te betrekken bij de betekenis en het belang van circulariteit.

Ons lesplan, gelanceerd tijdens COP26, maakt deel uit van onze ambitie om de overgang naar de circulaire economie te helpen leiden en om vijf miljoen mensen te betrekken bij de circulaire economie tegen 2030.

Wat is het Circulaire Economie lespakket voor basisonderwijs en lager onderwijs?

Het lespakket is ontwikkeld voor de leeftijdsgroep van 11 tot 14 jaar en is een gratis hulpmiddel. Het biedt een nuttige set troeven om leerkrachten te helpen om kinderen kennis te laten maken met de circulaire economie en hoe we allemaal een rol kunnen spelen in het beschermen van de natuurlijke hulpbronnen van de planeet.

De les bevat allerlei alledaagse voorbeelden, leuke activiteiten en boeiende video's om het verschil uit te leggen tussen de lineaire en de circulaire economie, en helpt jongeren het belang in te zien van recycling als onderdeel van het beschermen van onze eindige, natuurlijke hulpbronnen.

Samenvatting lespakket

Deze PDF geeft een kort overzicht van ons lespakket Let's Go Circular! U kunt een compleet en volledig bewerkbaar lesplan aanvragen via het formulier onder aan deze pagina.

Download

PDF 3,2 MB

Wat houdt het lespakket in?

  • Een lesplan om de docent voor te bereiden
  • Een PowerPoint presentatie om aan de klas te laten zien
  • Aantekeningen voor de spreker om te helpen bij het geven van de les
  • Activiteiten om de leerlingen te betrekken bij de stof

Hoe kunt u het lespakket aanvragen?

Of u nu een leraar, scoutsleider, ouder, werknemer of iemand anders in onze maatschappij bent, laten we samenwerken om de volgende generatie te helpen 'Circulair te gaan'.

U kunt toegang aanvragen tot het leuke en boeiende Let's Go Circular! pakket door het onderstaande aanvraagformulier in te vullen. Het is momenteel beschikbaar in 12 talen (Kroatisch, Tsjechisch, Nederlands, Engels, Frans, Duits, Hongaars, Italiaans, Pools, Portugees, Roemeens en Spaans).

Vraag hier uw lespakket aan