Circulariteit

We nemen maatregelen om afval en vervuiling te voorkomen en om materialen in gebruik te houden.

De circulaire economie is ontworpen om afval en vervuiling te elimineren en materialen en producten langer in gebruik te houden.

We maken gebruik van onze Circular Design Principles om onze klanten te helpen circulariteit te omarmen en helpen hen zo hun bredere duurzaamheidsdoelen te bereiken. Door 100% recyclebare of herbruikbare verpakkingen te ontwerpen en onze klanten te helpen bij het elimineren van moeilijk te recyclen plastics, houden we materialen langer in gebruik.

We zorgen ervoor dat er niet meer materiaal wordt gebruikt dan nodig is en optimaliseren verpakkingen voor individuele supply chains. Dit vermindert de druk op natuurlijke hulpbronnen en de hoeveelheid afval die op de stortplaats terechtkomt.

We blijven innoveren in nieuwe gebieden, inclusief het verkennen van oplossingen voor hergebruik om ons product langer in gebruik te houden.

Onze NOW-doelstellingen voor 2025: 

  • Vezels voor individuele supply chains optimaliseren in 100% van de nieuwe verpakkingsoplossingen
  • Onze klanten helpen om 1 miljard stuks probleemplastic uit de schappen van de supermarkt te houden
  • Tot 5 pilots voor hergebruik testen en 100% recyclebare en herbruikbare verpakkingen blijven produceren

Onze NEXT-doelstellingen voor 2030: 

  • Elke vezel optimaliseren voor elke supply chain
  • Totaal geen afval naar de stortplaats sturen
  • Al onze verpakkingen worden gerecycled of hergebruikt

 

                               Hoe brengen we dit in de praktijk? 

Praktische recyclebare e-commerceverpakking voor Reckitt  

 

We hebben de krachten gebundeld met Reckitt om de traditionele plastic pot met Vanish-poeder te vervangen door een Vanish Multipower-verpakking die uit één stuk bestaat en eenvoudig te gebruiken en te recyclen is. De verpakkingsoplossing bevat tot 85% minder plastic*, is ontworpen om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte, is zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te openen en te sluiten. Er is geen sprake van oververpakking en de uitpakervaring voor de klant is verbeterd. Dubbelzijdig afdrukken zorgt voor onderscheidende merkuitingen aan de binnen- en buitenkant. De innovatie is een verschuiving naar e-commerce en het ontwikkelen van de aantrekkingskracht van het merk onder een jonger publiek dat minder tijd te verliezen heeft.

*Berekening van plastic verpakkingsreductie uitgevoerd door Reckitt in vergelijking met de bestaande plastic pot van het Vanish-poeder in dezelfde doses.

Leuke, recyclebare en herbruikbare verpakking voor PLAYMOBIL  

 

We werkten samen met PLAYMOBIL aan een innovatieve en duurzame oplossing voor e-commerce die 100% herbruikbaar en recyclebaar is. De verpakking toont de ingesloten speelwereld aan de buitenkant in één kleur en dient tevens als de verzendverpakking, waardoor een extra verpakking voor verzending overbodig is. De doos kan in een paar eenvoudige stappen omgedraaid worden om een kleurrijke PLAYMOBIL-verpakking te onthullen die als cadeauverpakking kan dienen. Ondanks externe invloeden tijdens het transport en aangebrachte verzendetiketten krijgt de klant op deze manier een feilloze productverpakking om weg te geven, op te halen of te bewaren.

Plastic boodschaptassen vervangen met GreenTote® 

 

Veelvoorkomende bronnen van probleemplastic voor onze FMCG-klanten zijn de plastic zakken en dozen die worden gebruikt om boodschappen voor thuisbezorging in te doen. GreenTote® is een 100% recyclebare, herbruikbare en vochtbestendige container. Hij is verkrijgbaar in verschillende maten en beschikt over meer dan drie keer zoveel ruimte voor boodschappen dan een typische plastic zak. Daarnaast is de zak vergrendelbaar en biedt hij zo veiligheid en vervoersgemak.

 

Now & Next

Ontdek de andere doelstellingen van onze Now & Next-duurzaamheidsstrategie