Verpakkingen die u helpen in de transitie naar de circulaire economie

Door het nemen van de juiste verpakkingsbeslissingen heeft u direct invloed op de milieu-impact van uw bedrijf voor mens en planeet. Hernieuwbare materialen, duurzame bronnen, supply chain impact, afval, vervuiling en recycling zijn thema's die belangrijker zijn dan ooit.

Verpakkingen die u helpen uw duurzaamheidsambities waar te maken

Hernieuwbare, recyclebare grondstoffen

Onze kartonnen verpakkingen zijn gemaakt van niet-fossiele grondstoffen, uit duurzaam beheerde chain-of-custody gecertificeerde bronnen, die na gebruik gerecycled worden en op hun beurt weer dienen als waardevolle grondstof voor nieuwe recyclebare papiersoorten. Zo maken we de cirkel weer rond.

De milieuimpact van uw verpakking

Door de juiste materiaalkeuze te combineren met slim verpakkingsdesign, verlaagt u niet alleen de milieudruk van de verpakking zelf, maar helpt u ook de milieu-impact van uw supply chain te verlagen door afval en uitval te verminderen, transport te optimaliseren, schade te voorkomen en hergebruik of recycling te verhogen. 

Toegepast Circular Design in de praktijk

Door onze Circular Design Principles toe te passen in het verpakkings-ontwerpproces creëren wij verpakkingsoplossingen die u helpen klaar te zijn voor de circulaire economie. 

maar dat is niet alles

Wilt u meer weten?

Uit ons laatste onderzoek blijkt dat de meeste respondenten erkennen dat het kopen en het transporteren van materialen enerzijds en het verschepen van afgewerkte goederen anderzijds een aanzienlijke bijdrage levert aan de ecologische en sociale impact van hun bedrijf. Echter, de manier waarop hiermee omgegaan wordt, lijkt te variëren.

  • Verpakking en materiaal: Minder vezels, Minder materiaal, Minder behoefte aan opvulmateriaal, Kleinere CO2-voetafdruk
  • Supply Chain impact: Minder magazijnruimte, Minder handling, Minder schade, Minder verzending van lege ruimte