e-commerce & fulfilment

E-commerce verpakkingen versterken uw merk en brengen efficiency in uw (retour)distributie

e-commerce & fulfilment

E-commerce heeft ingrijpende gevolgen voor retail en zal zich de komende jaren op hoog tempo blijven ontwikkelen

Er zijn drie zaken die niet zullen veranderen, maar één ding wel:

1. Bescherming boven alles

De e-commerce supply chain stelt verpakkingen zwaar op de proef. Er zijn tot 50 touch-points die een typische webshop levering moet overleven. Of een pakket nu uit een bestelbusje valt of pas na drie keer afgeleverd kan worden omdat er niemand thuis is, een verpakking van een goede kwaliteit maakt hét verschil.

Geoptimaliseerde verpakkingsoplossingen die de hoogste standaarden hebben op het gebied van bescherming

 

2. Duurzaamheid telt

Met 85% van de digitale shoppers die bereid zijn om iets extra's te betalen voor duurzaam verpakte goederen is het nú tijd om de focus te leggen op duurzame verpakkingen. Daarnaast is het elimineren van opvulmaterialen cruciaal om ruimte in de vrachtwagen optimaal te benutten, CO2-uitstoot te verlagen en de benodigde hoeveelheid grondstoffen te minimaliseren.

Slimmer verpakkingsontwerp en automatisering om CO2-uitstoot te verlagen en magazijnruimte vrij te maken

 

3. Verpakkingen die klanten blij maken

Consumenten die offline shoppen in een mooi ingerichte winkel willen dezelfde ervaring tijdens hun online aankoop. Waarom zou u het uitpakken van een webshop bestelling dan niet tot een uniek moment maken? Verpakkingen zijn een uitgelezen mogelijkheid om uw merk tot in de woonkamer te brengen.

Innovatieve verpakkingsontwerpen die de juiste retail beleving bieden en uw merk tot in de woonkamer brengen

Omni-channel aan de horizon

Omni-channel verpakkingen zijn de nieuwe belofte voor de gehele retail sector, zowel voor bricks & mortar als voor online. Door uitzonderlijk design en nieuwe technologieën is het mogelijk om verpakkingen te ontwerpen en te produceren die niet alleen op het schap bijzondere prestaties leveren, maar juist ook online en tijdens de reis door de gehele supply chain.

DS Smith biedt u een serie van innovatieve doorbraken om deze drie uitdagingen het hoofd te bieden.