DHL reduceert kosten in magazijn met nieuwe e-commerce verpakkingen

De DHL Supply Chain divisie, onderdeel van de DPDHL Group, is 's werelds grootste leverancier van contractlogistiek. In het logistiek centrum in Głuchów (Polen) levert DHL diensten aan de e-commerce gigant Zalando, zoals het herverpakken, het picken en verpakken van de uiteindelijke bestellingen en de levering aan de eindontvanger.

Om het picken en verpakken van orders efficiënt te laten verlopen, worden de producten op een transportband vervoerd. Aanvankelijk werden de artikelen in plastic bakken in 2 maten geplaatst. Helaas veroorzaakten die vaak schade aan de transportband: ze bleven haken aan elementen op de lijn, ze waren zwaar en moeilijk te hanteren. DHL Supply Chain wilde deze plastic kratten elimineren en vervangen door een lichter, herbruikbaar en 100% recycleerbaar equivalent.

De door DHL gebruikte stapelbare pickbins van golfkarton zijn lichtgewicht, voorkomen schade en zijn ergonomisch in gebruik
De door DHL gebruikte stapelbare pickbins van golfkarton zijn lichtgewicht, voorkomen schade en zijn ergonomisch in gebruik

Dit leverde een aantal voordelen op

Verpakkingen die kosten verlagen

Dankzij de standaardisering van de afmetingen was het mogelijk de omloop van 1 doosformaat te implementeren, wat resulteerde in lagere kosten per verpakking.

DS Smith stelde trays van golfkarton voor die licht en herbruikbaar zijn en geen problemen veroorzaken op de transportband. De oplossing is uitgewerkt in één formaat dat is aangepast aan de problemen die DHL-levering op die lijn had. De dozen zijn aangepast aan het gewicht van de producten, maar ook aan de transportband.

Bovendien worden de dozen plat geleverd aan het distributiecentrum, waardoor er minder inkomend transport nodig is en er sprake is van lagere handlingkosten tijdens opslag

Nog beter, de dozen kunnen ook worden gestapeld en zelfs worden opengevouwen tot een platte vorm. De kartonnen dozen kunnen herhaaldelijk worden gebruikt en zijn na gebruik gemakkelijk te recycleren.

Verbeterde ergonomie

Deze dozen zijn ook een grote verbetering voor magazijnmedewerkers. Ze zijn ergonomisch ontworpen, ze zijn licht, het gat in de bodem vergemakkelijkt het meenemen en voorkomt dat ze aan de transportband blijven kleven. Ze zijn gemakkelijk en veilig te hanteren.

Verhoogde flexibiliteit

Tenslotte kan bij latere bestellingen het doosontwerp gemakkelijk en snel worden aangepast aan de veranderende behoeften van de klant. Zo kunnen bijvoorbeeld de afmetingen worden aangepast aan specifieke bestellingen. Dit biedt een grote mate van flexibiliteit.

Wilt u meer weten over e-commerce en hoe we u kunnen helpen uw kosten te verlagen, uw verkoop te verhogen, uw risico's te managen en te zorgen dat u 'Circular Ready' bent? Neem dan vandaag nog contact op met een van onze e-commerce specialisten.

Neem contact op voor meer informatie