DS Smith behaalt topscore Carbon Disclosure Project CDP

DS Smith, de toonaangevende leverancier van duurzame verpakkingsoplossingen, heeft aangekondigd dat het een A minus-score heeft ontvangen voor klimaatverandering, duurzame bosbouw en waterveiligheid van het Carbon Disclosure Project (CDP).

Elk jaar neemt de CDP de informatie mee die wordt verstrekt in zijn jaarlijkse rapportageproces en scoort bedrijven en steden op basis van hun reis op weg naar leiderschap op milieugebied en beoordeelt bedrijven van ‘A’ tot ‘F’.

DS Smith heeft zijn gegevens sinds 2010 ingediend, waarbij zijn prestaties in het proces vijf niveaus zijn opgeschaald door in de laatste ronde een A min te behalen. De 2020-score positioneert DS Smith op leiderschapsniveau en erkent de implementatie van ‘best in class’ -praktijken bij het leiden van de strijd tegen klimaatverandering, waterschaarste en ontbossing.

DS Smith - paper recycling - 790.jpg

Tom Giddings, Sustainability Reporting Manager bij DS Smith: "We zijn verheugd dat we in 2019 een A- over de hele linie hebben bereikt. De CDP heeft ons geholpen betere rapportage standaarden te implementeren, ons duurzaamheidsbeheer te versterken en onze strategie vorm te geven door ons te helpen om onze leidende klimaat rol in een veranderende wereld nog beter te begrijpen.

"Onze duidelijke verbetering door de jaren heen weerspiegelt onze toewijding aan duurzaamheid, evenals zijn sleutelfunctie als de basis van onze bedrijfsstrategie."

Naast het leveren van duurzame verpakkingsoplossingen wereldwijd, is DS Smith Europa's grootste recycler van papier en karton en een netto positieve recycler, wat betekent dat het meer gerecycled materiaal verwerkt dan het op de markt brengt. Haar toewijding om duurzaamheid centraal te stellen in haar bedrijfspraktijk wordt verder versterkt door haar wereldwijde partnerschap met de Ellen MacArthur Foundation.