DS Smith sluit zich aan bij Circulaire Economie alliantie

DS Smith, de toonaangevende leverancier van duurzame verpakkingen, heeft aangekondigd zich aan te sluiten bij 4evergreen, een nieuwe industriële alliantie om het bewustzijn van de voordelen van verpakkingsmaterialen op basis van vezels in een duurzame en kringloopeconomie te vergroten.

ds-smith-tape-4evergreen-alliance.jpg

4evergreen is opgericht als een forum om industriële leden uit de hele waardeketen van vezelverpakkingen, van papier- en kartonproducenten tot verpakkingsverwerkers, merkeigenaars en detailhandelaren, technologie- en materiaalleveranciers, afvalsorteerders en inzamelingsbedrijven, te betrekken en met elkaar in contact te brengen.

"DS Smith zal een leidende rol spelen in het werk van dit nieuwe forum, met als visie te zorgen dat alle vezelhoudende verpakkingen die op de markt worden gebracht deel uitmaken van een kringloopsysteem waarbij storten of verbranden van afval wordt vermeden.

Het initiatief ondersteunt innovatie in productontwerp ter bevordering van de recycleerbaarheid en roept op tot de ontwikkeling van geoptimaliseerde inzamelsystemen en het opzetten van passende recyclinginfrastructuren." - Peter Clayson, Head of Government & Community Affairs bij DS Smith

Het initiatief wordt gecoördineerd door de Confederatie van de Europese papierindustrie (CEPI) en wordt gesteund door grote merken zoals Nestlé, Danone en Mars.

We introduceren een systeembrede verandering om naar het volgende niveau van de circulaire economie en veerkracht tegen klimaatverandering te gaan.

4evergreen zal de plaats zijn voor de hele waardeketen van de industrie om te co-creëren en samen te werken en zo een verandering tot stand te brengen." - Jori Ringman, algemeen directeur van CEPI