online-e-retail-packaging.jpg

Verzendverpakkingen: Kansen en beleving voor webshops

E-commerce neemt een steeds grotere vlucht en daarmee ook het verzenden van producten. Hierdoor groeit de belangstelling voor verzendverpakkingen. En terecht, want waar online de focus steeds vaker ligt op de efficiency van de webshop, daar biedt de verpakking bij aflevering juist kansen voor beleving. Bij DS Smith helpen wij u graag om deze te benutten.

Veel producten die online bij webshops worden besteld worden nog altijd verzonden in een normale bruine doos. Met die doos is op zich niets mis, maar het is natuurlijk niet echt een visitekaartje. Het mist wel wat. Beleving vooral. Zowel voor het merk als voor de consument. Terwijl er vandaag de dag enorm veel mogelijkheden zijn om via verpakkingen meer naamsbekendheid en dus meer omzet te creëren.

Verzendverpakkingen voor webshops met bedrukte binnenkant door DS SmithBedrukte verzendverpakkingen

Het eerste waar wij bij beleving aan denken is bedrukking. De grote bekende webshops gebruiken al tijden verpakkingen waar hun merknaam op staat, om zo tot op het laatste moment zichtbaar te blijven en zich te profileren. Daarmee spelen ze goed in op de beleving van de klant: die verwacht per post immers een ‘cadeautje’ en het merk van de webshop draagt zichtbaar bij aan dat plezier. Goed uitgevoerd kunnen flexo- of offset bedrukte verpakkingen zo een mooi visitekaartje worden en daardoor weer de aanleiding van een nieuwe aankoop. Tel uit je winst. En dan hebben we het nog niet gehad over de gratis reclame bij al die andere mensen die de verpakking voorbij zien komen.

Een verpakking ontvangen

Nog even terug naar dat cadeautje. Het lijkt grappig bedoeld, maar goed beschouwd is een onderscheidende verpakking wel degelijk een meerwaarde voor de klantbeleving. Bedrukking kan daartoe bijdragen, maar ook het ontwerp van de verpakking kan het verschil maken. Of bepaalde extra’s die in de verpakking zijn verwerkt. Speciaal vulmateriaal bijvoorbeeld, een bijzondere kleur of een opvallend gestanst interieur. Staat u voor maatschappelijk verantwoord ondernemen? Onderschat dan de rol van recyclebaar materiaal of een FSC keurmerk niet.

Unboxing experience

Ons punt zal duidelijk zijn: zonder sfeervol ingerichte winkel, de persoonlijke aandacht van verkopers en het triomfantelijke gevoel wanneer je na een geslaagde aankoop weer naar buiten loopt, blijft bij online eigenlijk alleen de verpakking over om het merk te beleven. Bij ontvangst, maar natuurlijk ook tijdens het uitpakken. Dát is immers het moment dat het product fysiek wordt ervaren en zowel de kwaliteit als de leverancier daarvan worden beoordeeld.

Verzendverpakkingen voor webshops met folie en bedrukte binnenkant door DS SmithWij noemen dat de ‘unboxing experience.’ Vanuit het perspectief van merkbeleving een zeer belangrijk en niet te missen moment. Uw klant zal uw inspanning om het product optimaal en met aandacht te bezorgen zeer zeker waarderen. Een bedrijf dat hier goed op inspeelt is Amazon.

 

Kansen voor kleine webshops

Met name voor kleine webshops liggen hier nog veel kansen. Dit zijn vaak nichespelers die zich richten op de verkoop van specifieke producten. Hoe mooi zou het zijn als de verzendverpakking daar volledig bij aansluit?

Verzendverpakkingen ontwerpen

Bij DS Smith Packaging hebben wij de ervaring en de expertise in huis om de beste én de mooiste verzendverpakking te ontwerpen voor uw product. Zowel qua vorm als qua inhoud. Onbedrukt en bedrukt. Van een simpel logo in flexodruk tot een full-color offset bedrukking. Wij verzorgen uw verpakking tot in de kleinste details. Met de verzendverpakkingen van DS Smith Packaging kiest u bovendien voor de kracht van minder complexiteit, minder afval en ja, ook minder kosten. Daar krijgt u meer impact, meer beleving en meer naamsbekendheid voor terug. 

Neem nu contact op en leer hoe uw verpakking kan bijdragen aan meer beleving en dus meer omzet