girl-headphone.jpg

VinylShippingBox.com zet de toon met unieke verzendverpakking

Herinnert u zich deze nog? De langspeelplaat, kortweg LP? Hij is terug van weggeweest. Vinyl brengt muziekliefhebbers over de hele wereld in vervoering. Door de tik, de kraak, de hoes, oftewel de onovertroffen kwaliteitsbeleving. Een postverzending, naar welke bestemming dan ook, mag die muzikale reputatie niet beschadigen.

Muziekliefhebbers die online een LP bestellen, verwachten thuis de mooist denkbare plaat te ontvangen. Om ook maar één wanklank te voorkomen moet daarom niet alleen de vinylplaat top zijn, maar ook de hoes en het plasticje daaromheen. Elk krasje, elke kromtrekking, betekent een deuk in het blazoen van de verzender.

Uitdaging - Bescherming van langspeelplaten

Het onlangs opgerichte bedrijf Vinylshippingbox.com heeft dat als geen ander begrepen. Voor hun klant NewOnVinyl ging men op zoek naar een unieke verpakkingsoplossing waarmee transportschade aan LP’s wordt voorkomen. Niet alleen de bescherming van langspeelplaten moest worden verzekerd, de verpakking moest ook nog eens onder een bepaald gewicht blijven vanwege de hoge luchtvrachtkosten. Daarnaast diende de verpakking optimaal bij te dragen aan de beleving van vinyl. Daar draait het in deze handel immers allemaal om.

Aanpak - Verzendverpakking waar muziek in zit

Bij DS Smith waren deze wensen niet aan dovemans oren gericht. Na een aantal intensieve brainstormsessies zijn onze ontwerpers er samen met de vinylfanaten van Vinylshippingbox.com in geslaagd om een verpakking te ontwikkelen waar muziek in zit.

Resultaat – Aantrekkelijke en robuuste verpakking

Het resultaat is een robuuste en platte omverpakking, voorzien van een dubbele wand aan beide zijden voor extra stevigheid. Daarin zit een inlay voorzien van elastisch folie, die na omvouwen de vinylplaat vastklemt. De LP zweeft als het ware in de golfkartonnen doos, met voldoende ruimte rondom om stoten tijdens het transport op te vangen. Vanwege de gelijkmatige druk op de plaat kan deze in zijn originele hoes blijven zitten. Het ontwerp en bedrukking betekent bovendien een betere unboxing experience voor de ontvanger.

De voordelen van de nieuwe verpakking

  • Meer herhalingsaankopen door tevreden klanten
  • Aantrekkelijk uiterlijk van de unieke verpakking
  • Lagere kosten door sneller inpakken
  • Nog minder kans op beschadigingen

 De klantreacties bij NewOnVinyl zijn lovend. Muziekliefhebbers uit alle delen van de wereld kunnen dankzij Vinylshippingbox.com en DS Smith voortaan onbezorgd vinyl van hun favorieten veilig thuis laten bezorgen.

Nieuwsgierig naar het resultaat? Bekijk dan hier de video

 

Heb je zelf een webshop en wil je ook graag een extra dimensie toevoegen aan jouw verzendverpakkingen? Neem dan vandaag nog contact op.

Wij komen graag bij je langs om te luisteren naar jouw specifieke wensen.