DS-Smith-controller.jpg

Milieuvriendelijke haspelverpakking helpt OT-Kumi Oy kosten te besparen

OT-Kumi Oy is een van de toonaangevende fabrikanten van afdichtingsmiddelen in Finland. De onderneming produceert en verkoopt afdichtingsmiddelen (ook bekend onder de naam lineaire afdichtingen) in verschillende uitvoeringen voor de industrie en bouwsector. De afdichtingsmiddelen werden vroeger in dozen verpakt. Dat was geen ideale oplossing omdat de afdichtingen gevouwen moesten worden en dat de prestaties kon verminderen.

De uitdaging

OT-Kumi Oy had een nieuwe manier nodig om hun afdichtingen te verpakken en beter aan de eisen van klanten te beantwoorden. Ze namen dus contact op met DS Smith om een ideale oplossing te helpen ontwikkelen.

Onze oplossing

In het geval van OT-Kumi bestonden de opties erin om plastic haspels of haspels van golfkarton te gebruiken. Door te kiezen voor een oplossing met golfkarton, ontwikkeld in samenwerking met DS Smith, kan OT-Kumi op een milieuvriendelijke en kostenefficiënte wijze werken. Elke haspelverpakking kan verschillende keren opnieuw worden gebruikt en de verpakking kan worden gerecycled om nieuw karton te maken. Dat betekent dat het tijdens de productie ontstane afval beperkt wordt tot de folie waarin de afdichtingen worden verpakt.De nieuwe oplossing helpt de klant om de kosten en risico's te verminderen, omdat er geen behoefte is om een groot aantal plastic haspels in voorraad te houden. OT-Kumi kan de golfkartonhaspels naar behoefte bestellen en afroepen en soms ontvangen ze nog dezelfde dag de bestelling direct uit de fabriek van DS Smith. OT-Kumi kan zo de kosten efficiënter beheren omdat de verminderde opslagbehoefte direct tot een vermindering van de hoeveelheid geïnvesteerd kapitaal leidt. Bovendien zijn de golfkartonnen haspels veel minder duur dan de plastic haspels.

Het resultaat

  • Een nieuwe kostenefficiënte, duurzame en recyclebare goflkartonnen haspelverpakking ontwikkeld voor OT-Kumi Oy.
  • Minder kapitaaluitgave omdat de productietijd van de haspels kort is, wat betekent dat de klant geen grote hoeveelheden rollen hoeft op te slaan. Minder kosten omdat het product goedkoper is dan het plastic equivalent.
  • De klant kan al zijn verpakking nog steeds lokaal bij één bron bestellen, zowel haspels als dozen, en de behoeften van de klant worden erkend en de dienst dienovereenkomstig aangepast.
  • Betere milieuprestaties omdat de haspels volledig recyclebaar zijn.