Zon, zee en duurzaamheid

Met de schoolvakanties die nu beginnen, zijn velen van u de koffers aan het pakken en maken zich klaar om naar een zonnige bestemming te gaan. Terwijl u zich voorbereidt op de vakantieperiode, hebben we een aantal tips gedeeld waarmee u op de vakantielocatie een positieve invloed kunt uitoefenen om de hoeveelheid afval te verminderen en de recycling te verhogen.

We genieten allemaal van meer vrije tijd in de zomer, maar of u nu uit eten gaat, activiteiten met het gezin doet of gewoon wat zon op het strand vangt, het is belangrijk om u verantwoordelijk te gedragen ten opzichte van het milieu.

Duurzame beslissingen nemen bij het plannen van uw vakantie kan een groot verschil maken voor de hoeveelheid afval die u produceert. Met de Earth Overshoot Day die elk jaar eerder plaatsvindt, is het belangrijk voor iedereen om ervoor te zorgen dat ze hun steentje bijdragen aan het behoud van onze hulpbronnen.

Afval verminderen

Het Verenigd Koninkrijk produceert naar schatting 10,2 miljoen ton voedselafval per jaar. U kunt helpen deze voedselverspilling te verminderen door uw eigen voedsel te verpakken voor lange reizen. Op deze manier kunt u precies de juiste hoeveelheid voedsel bereiden en de kans op het weggooien van voedselresten verkleinen. Het voorbereiden en verpakken van uw voedsel thuis met behulp van herbruikbare bakjes, zal ook bijdragen aan het verminderen van kopen van plastic voor eenmalig gebruik. Onlangs hebben we enkele belangrijke tips gedeeld over hoe u dit picknickseizoen groen kunt worden.

Uw verpakking opnieuw gebruiken

Als u een dagje weg bent, moet u ervoor zorgen dat u geen onnodige verspilling veroorzaakt. Zo kunt u bijvoorbeeld investeren in een herbruikbare beker voor het bijvullen van koffie om onnodige verspilling te voorkomen, want elk jaar worden 2,5 miljard wegwerpbekers voor eenmalig gebruik weggegooid.

Als u op weg bent naar de zon, neem dan een hervulbare fles water mee - meer en meer plaatsen bieden nu betere faciliteiten voor mensen om bij te vullen in plaats van wegwerpflessen te kopen. En als u vliegt, zal de aankoop van 100 ml containers voor vloeistoffen, crèmes en gels die in uw handbagage gaan, u besparen dat u geen toiletartikelen op reisformaat hoeft te kopen, en u kunt de verpakking de volgende keer dat u vliegt opnieuw gebruiken.

Recycling - vind de juiste prullenbak

Waar u ook bent, probeer de verschillende beschikbare containers te vinden – het sorteren van afval in de juiste containers zal helpen om op de juiste wijze te recyclen.

Waar mogelijk moet u ook overtollig voedsel van plastic of papieren voedselverpakkingen afschrapen of er vloeistof uitgieten voordat u het recycleert.

Het is altijd een goed advies, of u nu op vakantie bent of niet, om bij uw aankopen te denken aan recycling. Controleer of een product verpakking gemakkelijk kan worden gerecycled wanneer u deze koopt, zodat u kunt voorkomen dat die afvalbakken vullen!

Doe uw onderzoek

Zoek de lokale recyclingregels op waar u naartoe gaat. Er kan een ander systeem zijn dan wat u gewend bent, dus zorg ervoor dat u het meeste uit de beschikbare recyclingopties kunt halen.

Er kan sprake zijn van gescheiden inzameling van voedselafval of een andere opzet voor het inzamelen van blikjes, plastic en papier - kijk bij het inchecken naar het lokale systeem, zodat u weet waar u uw afval moet deponeren.

Als u ervoor zorgt dat u het juiste materiaal in de juiste bak stopt, vergroot u de kans dat het gerecycled wordt tot iets nuttigs, omdat u de kwaliteit van het materiaal dat wordt ingezameld voor recycling helpt waarborgen.

Het checken van de recyclingmethodes zal u ook informeren welke dag u de containers buiten moet neerzetten wanneer u er bent.

Neem het met u mee

Als u er eenmaal voor hebt gezorgd dat u geen onnodig afval produceert en u heeft genoten van uw dagje uit, zorg er dan voor dat u niets meer achterlaat. Als er geen recycling- en afvalbakken beschikbaar zijn, neem het dan mee naar huis.

Waar ter wereld u ook bent, u kunt helpen om de natuurlijke wereld voor toekomstige generaties te behouden door ervoor te zorgen dat u geen afval achterlaat.

Door correct te recyclen, uw materialen waar mogelijk te scheiden en vooruit te plannen om uw afval te verminderen, kunt u duurzaam blijven tijdens uw zomervakantie.