Alles onder controle dankzij prijswinnende transportverpakking

Valeo zet nieuwe golfkartonverpakking in voor optimale bescherming bij internationaal transport. En met succes: de verpakkingsoplossing is bekroond met de Deutscher Verpackungspreis 2016.

Uitdaging: Risico's minimaliseren, kosten verminderen 

Bedrijven die grote hoeveelheden goederen exporteren, sturen massaal aan op kostenefficiënte transportverpakkingen. Valeo, de bekende leverancier van onderdelen voor personen- en vrachtauto's, daagde DS Smith uit een intelligente verpakking te ontwikkelen waarmee elk risico wordt uitgeschakeld.

Onze visie: Intelligent design

De unieke verpakkingsoplossing bestaat uit een systeem van golfkarton dat als het ware in elkaar grijpt en een beschermende buffer vormt tussen de producten. Hiermee kan Valeo maar liefst acht stuurwielschakelaars tegelijkertijd veilig en schokvrij verzenden. Het vernuft zit hem hierbij in het slimme koppelingsmechanisme. Deze verbindt de buffers namelijk snel en zonder extra gereedschap. Met als gevolg dat tijd en kosten flink worden bespaard bij het in- en uitpakken van de schakelaars. Bovendien is de verpakking zo ontworpen dat de gelakte oppervlakken van het product niet in contact komen met het buffermateriaal. Hiermee gaan de verpakkingsexperts krassen en andere beschadigingen effectief uit de weg.

Resultaten: Maximale bescherming en geoptimaliseerde logistiek

  • Hoog niveau van transportbescherming dankzij een intelligent koppelingsmechanisme en een innovatief beschermend buffersysteem.
  • Optimale pallet- en ruimtebenutting in de containers. Er kunnen altijd twee golfkartonpallets op elkaar worden gestapeld.
  • Snelle en kostenefficiënt inpakken.