Twee WorldStars voor onze Duitse collega's

DS Smith ontvangt twee van de belangrijkste awards in de verpakkingssector op de uitreikingsceremonie die dit jaar plaatsvindt op 9 mei in Sydney, Australië.

DS Smith ontvangt twee van de belangrijkste awards in de verpakkingssector op de uitreikingsceremonie die dit jaar plaatsvindt op 9 mei in Sydney, Australië.

De Xfach Folding Coil en het display van AXE "ANARCHY" overtuigden de jury van de World Packaging Organization (WPO). Beide oplossingen zijn de meest innovatieve en toonaangevende oplossingen in hun respectievelijke categorieën dit jaar.

Alleen verpakkingen en displays die een nationale wedstrijd wonnen, komen in aanmerking voor een WordStar. De Xfach Folding Coil voor Equisa AG en de AXE "ANARCHY" display kwamen in september in aanmerking voor de WorldStar toen ze de Duitse Packaging Award 2012 kregen. Deze oplossingen van DS Smith werden gekozen uit 316 deelnemers uit 32 landen en hebben bovendien ook de "Oscar" van de verpakkingssector in de wacht gesleept. Ze maken dus deel uit van 's werelds beste ontwikkelingen van het voorbije jaar.

Met het AXE "ANARCHY" display kreeg DS Smith een WorldStar in de categorie "Gezondheid en Schoonheid". Het display werd ontwikkeld om het merk AXE "ANARCHY" van Unilever te promoten. ANARCHY betekent verwarring en chaos. Dit wordt perfect weerspiegeld in de constructie van het display. De schappen hellen immers over en zijn asymmetrisch geplaatst. Het secundaire display, dat zeker de aandacht trekt, brengt het verkoopsargument van het bedrijf over naar het verkooppunt. Het maakt het merk tastbaar in het verkooppunt, is een blikvanger voor consumenten en is bedoeld om meer impulsaankopen te genereren. Dankzij een productmonster kan het product worden waargenomen met alle zintuigen. De producten op de schappen zijn verschillend opgesteld. Nog een speciaal kenmerk is het ontwerp, waarop 60 of 120 verpakkingen kunnen worden uitgestald. Zo kan dit display flexibeler worden gebruikt door kleine en grote winkels. De open constructie van het display maakt verkoop langs drie zijden mogelijk.

axe anarchy

De Xfach Folding Coil, gemaakt voor Equisa AG, nam een WorldStar in ontvangst in de categorie "Overige". De Xfach Folding Coil is ontworpen voor meervoudig gebruik, voor rubberen afdichtingen, schuimplastic riemen, kabels en dergelijke. Het innovatieve systeem is zodanig opgezet dat de Coil kan worden gevouwen en in een mum van tijd rechtop kan worden gezet en dus perfect is voor meervoudig gebruik. Bovendien is de Folding Coil erg eenvoudig te verplaatsen, wat meer logistieke voordelen biedt: De Coil bestaat uit één stuk en blijft ook opgevouwen in één stuk, zodat er geen onderdelen verloren kunnen gaan. Dit makkelijk te recyclen product is gemaakt van 100% golfkarton, heeft een weggewerkte sluiting en hoeft niet in elkaar te worden gelijmd. De kenmerken en de mogelijkheid voor meervoudig gebruik maken van de Coil een economisch en ecologisch waardevolle oplossing.

afrolkabel"We zijn erg trots en appreciëren de twee WorldStars die we ontvingen voor onze innovatieve oplossingen", verklaarde Carolyn Wagner, Managing Director Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland van DS Smith Packaging. "Het display van AXE "ANARCHY" illustreert hoe klassieke displays met uitgebreide designs opnieuw de aandacht kunnen trekken buiten onze gekende "eigen sterke punten" in traditionele verkooppunten. Het ingenieuze design van de Xfach Folding Coil zorgt ervoor dat dit een economisch en ecologisch waardevolle oplossing is", vertelde Wagner.

Neem voor meer informatie contact op met:

Anja Röhrle, Marketing Manager D-A-CH
Bellingerstraße 7-9
36043 Fulda
Telefoon: +49 661 88-130
anja.roehrle@dssmith.eu