Nieuw Recyclability Evaluation Protocol beschikbaar

Als trotse leden van de 4evergreen Alliance zijn we verheugd om de bètaversie van het “Recyclability Evaluation Protocol” te kunnen ondersteunen.

Deze belangrijke tool zal de gehele waardeketen helpen bij het verbeteren en harmoniseren van de manier waarop het de recycleerbaarheid van bestaande en toekomstige verpakkingsproducten evalueert. Het document, nu volledig beschikbaar en open om te downloaden op de 4evergreen-website, is het resultaat van de gezamenlijke inspanningen van 75 experts en bevat resultaten van meer dan 50 daadwerkelijke recyclingtests met bijna 100 verschillende monsters.

Individuele verpakkingsproducten evalueren

Deze bètaversie is klaar om te worden gebruikt voor het kwantitatief en kwalitatief evalueren van individuele verpakkingsproducten van cellulosevezel en deze te scoren op hun geschiktheid voor recycling in standaardfabrieken. Feedback van gebruikers is essentieel om deze bètaversie te optimaliseren tot een eerste voltooide versie en te gebruiken in toekomstige versies.

Nieuwe versie gelanceerd in 2023

4evergreen-experts zijn al intensief begonnen met het uitbreiden van het protocol en omvatten de recyclebaarheidsevaluatie voor flotatie-ontinkting en gespecialiseerde fabrieken, op basis van tests die momenteel door de alliantie worden uitgevoerd. De bijgewerkte versies worden in de loop van 2023 gelanceerd.

4evergreen is een industriële alliantie van meer dan 100 leden die de volledige levenscyclus van vezelgebaseerde verpakkingen vertegenwoordigen - van bossen tot ontwerpers, producenten, merkeigenaren en recyclers. Samen delen ze expertise om tools en richtlijnen te ontwikkelen voor een nog duurzamere sector. Hun doel is om tegen 2030 een recyclingpercentage van 90% te bereiken voor verpakkingen op basis van vezels.