DS Smith ondersteunt jonge kinderen in hun studie-oriëntatie bij technische beroepen

Onze maatschappij heeft nood aan mannen en vrouwen met een technische of wetenschappelijke achtergrond. Door middel van twee video’s ondersteunt DS Smith het Belgische STEM-initiatief om scholieren en ouders bij de studie-oriëntatie naar of in het secundair onderwijs . Daarnaast dienen de filmpjes als extra hulpmiddel voor middelbare scholen om hun STEM-richtingen te promoten en te concretiseren.

Kinderen moeten al op jonge leeftijd een studierichting kiezen. Omdat DS Smith merkt dat veel jongeren weinig weet hebben van wat er achter fabrieksmuren afspeelt, stelden we ons graag kandidaat om hier verandering in te brengen. Samen met het STEM-platform (STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics), de VRT en Technopolis werkten we aan video’s waarin een kleine inkijk wordt gegeven in de dagelijkse praktijk van twee technische functies. In deze interviews vertellen designer Linde en kwaliteitsmedewerkster Daphne wat het werken in een technische omgeving zo interessant maakt.

YouTube STEM interview met Daphne.jpg

Eveline Bever, HR coördinator bij DS Smith in Gent vertelt: “Het is goed dat de overheid initiatief neemt om kinderen al vanaf jonge leeftijd bewust te maken van de mogelijkheden van een job in de techniek. We werken hier graag aan mee zodat kinderen zich bij het doorstromen vanaf de lagere of middelbare school ook bewust zijn van de vele mogelijkheden van werken in de techniek en industrie én dat deze jobs super interessant zijn.”

De #STEMhelden-campagne zet de verschillende STEM-profielen en -beroepen positief in de kijker. Om STEM aantrekkelijk te maken, promoot de #STEMhelden-campagne vrouwelijke rolmodellen in diverse technische en technologische beroepen en sectoren. Dat doen ze op maat van kinderen van de derde graad van het lager onderwijs, met korte video’s waarin we door de ogen van kindreporters de wondere wereld van STEM ontdekken.

Meer weten?De video is hier te vinden