DS Smith reikt Duurzaamheid Award uit tijdens Shopping Awards

Digital commerce bedrijven die in 2021 een verbeterslag op het gebied van duurzaamheid hebben gerealiseerd, worden aangemoedigd zich aan te melden voor de DS Smith Duurzaamheid Award. De prestigieuze vakprijs voor duurzaamheid wordt op dinsdag 7 juni uitgereikt op het Shopping Awards Gala in Grand Hotel Huis ter Duin aan het bedrijf met het mooiste initiatief voor groene of sociale impact. Bedrijven kunnen zich tot en met 25 februari aanmelden op basis van een case-inzending.

Stichting Shopping Awards organiseert sinds haar oprichting in 2001 jaarlijks verschillende onafhankelijke award-verkiezingen voor de beste (web)winkelbedrijven van Nederland.
Stichting Shopping Awards organiseert sinds haar oprichting in 2001 jaarlijks verschillende onafhankelijke award-verkiezingen voor de beste (web)winkelbedrijven van Nederland. De speciale vakprijs op het gebied van duurzaamheid wordt uitgereikt door DS Smith

Stichting Shopping Awards organiseert sinds haar oprichting in 2001 jaarlijks verschillende onafhankelijke award-verkiezingen voor de beste (web)winkelbedrijven van Nederland. De speciale vakprijs op het gebied van duurzaamheid wordt uitgereikt door DS Smith, de wereldwijd toonaangevende leverancier van duurzame verpakkingen op basis van papiervezels.

B2C en B2B ondernemingen met een digitale propositie die in 2021 een verbetering hebben doorgevoerd met betrekking tot duurzaamheid komen in aanmerking voor de DS Smith Duurzaamheid Award. Het deelnameproces voorziet naast kans op erkenning ook in een moment van evaluatie, feedback en reflectie. Een ervaren vakjury onder leiding van Ed Nijpels (oud-voorzitter van Thuiswinkel.org en huidig voorzitter van het Klimaatberaad) buigt zich over de deelnemers en kijkt naar factoren als innovatie, implementatie, leiderschap en de relatieve duurzame impact van een project. Inzendingen kunnen op allerlei gebieden betrekking hebben: van logistiek en verpakkingen tot duurzaam productaanbod en van energiebesparing tot circulariteit. Het gaat om een project dat een bepaald aspect van de bedrijfsvoering verduurzaamt.

Het belooft dit jaar wederom een spannende verkiezing te worden volgens Remko Berkhout, Marketing en Communicatie Manager bij DS Smith: “We zien steeds meer en steeds innovatievere oplossingen voor verduurzaming: een teken dat de e-commercesector de duurzame transitie in toenemende mate omarmt. DS Smith zet zich al jaren in om de transitie naar de circulaire economie te leiden en door ons te verbinden aan deze prestigieuze prijs van de Shopping Awards hopen we zowel een extra impuls als erkenning te geven aan de fantastische initiatieven in onze sector.”

Bedrijven die kans willen maken op de DS Smith Duurzaamheid Award kunnen zich tot en met 25 februari aanmelden. Genomineerden die voor de prijs tijdens het gala op 7 juni in Grand hotel Huis ter Duin in aanmerking komen worden in de week van 11 april bekend gemaakt.

Neem contact op voor meer informatie

Remko Berkhout

Remko Berkhout

Marketing & Communications Manager


+31 313 677 911