Net Zero emissie in 2050 voor DS Smith

Vandaag kondigen wij een reeks ambitieuze klimaatdoelstellingen aan. Deze ambities omvatten een Science Based Target die een vermindering van 40% van de CO2-uitstoot per ton product vereist tegen 2030 (in vergelijking met de niveaus van 2019) en een uitstoot van ten minste netto-nul* voor 2050.

Deze doelstellingen zullen worden gevalideerd door het Science Based Targets initiative**, in overeenstemming met de doelstellingen van het Akkoord van Parijs. Om de ambities en het commitment van DS Smith verder te onderstrepen, kondigde DS Smith gisteren ook haar lidmaatschap van de Race to Zero van de Verenigde Naties aan.

Ik ben zeer verheugd dat DS Smith zich heeft aangesloten bij de Race to Zero van de VN. Het is geweldig om een bedrijf te zien met een ambitieuze doelstelling voor 2030 en de toezegging om in 2050 Netto Nul te bereiken.

Andrew Griffith
UK Net Zero Business Champion

Eerder in 2017 kondigden wij onze doelstelling aan om de koolstofuitstoot per ton product tegen 2030 met 30% te verminderen ten opzichte van 2015. Als onderdeel van een gezamenlijke inspanning op meer dan 250 locaties wereldwijd, heeft DS Smith tegen het einde van 2020 al een vermindering van 23% bereikt waarmee DS Smith ver voor ligt op haar plannen. DS Smith heeft dit kunnen bereiken door te investeren in baanbrekende technologieën, waaronder waste-to-energy-oplossingen, ultramoderne faciliteiten voor warmtekrachtkoppeling en vernieuwingen van de apparatuur, zoals nieuwe boilers en LED-verlichting. Daarnaast heeft DS Smith ook meer gebruik gemaakt van hernieuwbare brandstoffen, zoals biogas en biomassa en is het energiegebruik verbeterd om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

We stellen niet alleen ambitieuze klimaatdoelstellingen voor onszelf vast, maar versterken ook ons engagement om meer circulaire oplossingen te leveren voor onze klanten en de samenleving. Ik ben ongelooflijk trots op al onze mensen dat dit mogelijk is gemaakt

Miles Roberts
Group Chief Executive bij DS Smith

Hoe hebben we dit bereikt?

web-image-1000x300px-CHP.jpg

Door te investeren in baanbrekende technologie, waaronder oplossingen voor waste-to-energy, ultramoderne faciliteiten voor warmtekrachtkoppeling:

 • Stoomopwekking in de papierfabriek van Kemsley in het Verenigd Koninkrijk door de naburige Wheelabrator afvalenergiecentrale, waardoor ongeveer 8.000 ton koolstof per jaar wordt verwijderd. > lees meer
 • Implementatie van de volgende generatie supply chain-technologie om voertuigbewegingen nauwkeurig te volgen en CO2-emissies te meten. Meer informatie > lees meer

web-image-1000x300px-led.jpg

Door onze uitrusting te upgraden, van nieuwe boilers tot LED-verlichting:

 • Installatie van een nieuwe aëro-derivatieve gasturbine in onze papierfabriek in Lucca, Italië, die ongeveer 4.000 ton koolstof per jaar verwijdert > lees meer.
 • Installatie van een nieuwe drooglijn voor biomassa in de papierfabriek van Viana in Portugal, waardoor ongeveer 3.100 ton koolstof per jaar wordt bespaard.
 • Invoering van LED-verlichting in al onze vestigingen, wat een besparing van ongeveer 14.000 ton CO2e per jaar oplevert.

web-image-1000x300px-transport.jpg

Door meer gebruik te maken van hernieuwbare brandstofbronnen, zoals biogas en biomassa:

 • Door over te schakelen op groene stroom uit hernieuwbare bronnen zoals zon, wind, aardwarmte, biogas, biomassa en waterkracht in Kroatië, is jaarlijks ongeveer 27 000 ton koolstofemissie bespaard > lees meer
 • Diesel vervangen door voertuigen die op LNG rijden om onze goederen door Europa te vervoeren > lees meer
 • Het omzetten van stoom van onze papierfabriek in verwarming voor onze kantoren, ter vervanging van fossiele brandstoffen en vermindering van de CO2-uitstoot met 50 ton CO2 per jaar > lees meer.

web-image-1000x300px-greenhouse.jpg

Door ons energiegebruik te verbeteren en zo de uitstoot van broeikasgassen te verminderen:

 • Samenwerking met World Kinect Energy Services voor een beter beheer van het energieverbruik van onze recycling-, papier- en verpakkingslocaties in 26 Europese landen > lees meer
 • Gebruik van een ultramoderne biomassaketel die laagwaardig houtafval gebruikt om energie op te wekken voor onze verpakkingsfabriek in Värnamo in Zweden, waardoor ongeveer 2.200 ton Gebruik van een ultramoderne biomassaketel die laagwaardig houtafval gebruikt om energie op te wekken voor onze verpakkingsfabriek in Värnamo in Zweden, waardoor ongeveer 2.200 ton CO2e wordt bespaard.
 • Opwekking van elektrische energie uit Combined Heat and Power (CHP) in de verpakkingsfabrieken van Blunham en Fordham in het Verenigd Koninkrijk, terwijl ook de afvalwarmte voor het proces wordt benut, waardoor de algehele efficiëntie wordt verhoogd.
 • Behoud van de ISO 50001-certificering in 100% van onze vestigingen en bevordering van energie-efficiëntie.

Naast onze klimaatdoelstelling kondigden we onlangs ook onze R&D- en innovatiepakket van 100 miljoen pond aan om ons werk in de circulaire economie te versnellen. De nieuwe investering ondersteunt de nieuwe duurzaamheidsstrategie van DS Smith, Now and Next, waarin wordt beloofd om tegen 2023 100% recyclebare of herbruikbare verpakkingen te produceren en tegen 2025 een miljard stuks probleemplastic uit de schappen van supermarkten te halen.

*The term Net Zero refers to the balance between the amount of greenhouse gas produced and taken out of the atmosphere. 

**The Science Based Targets initiative engages and supports companies in defining how much and how quickly they need to reduce their greenhouse gas emissions.