DS Smith introduceert Circular Design Principles ter bevordering van duurzame verpakkingen in de markt

De aankondiging komt na nieuw onderzoek waaruit blijkt dat verwarring over recycling ertoe bijdraagt dat meer dan 46 miljoen ton afval wordt gestort of verbrand

DS Smith, marktleider op het gebied van duurzame verpakkingen, lanceert zijn Circular Design Principles. Uit nieuw onderzoek blijkt dat er dringend behoefte is aan een consistent ontwerp om de verwarring rond het recyclen van verpakkingen te helpen doorbreken.

De principes zijn ontwikkeld in samenwerking met de Ellen MacArthur Foundation en zijn bedoeld om bedrijven te helpen hergebruik en recyclebaarheid in hun verpakkingen te integreren. Ze komen op een moment dat een nieuwe studie aan het licht brengt dat Europese volwassenen toegeven dat ze 41% van hun recyclebaar materiaal bij het gewone afval gooien.

Onduidelijkheid bij consument

In feite zei 74% dat het hun niet duidelijk was welke soorten verpakking wel en welke niet kunnen worden gerecycleerd. In totaal 51% van de Europeanen gaf onduidelijke informatie over verpakkingen op als de reden waarom zij niet zeker wisten of zij een verpakking wel of niet moesten recyclen.

Er is een onmiskenbare wens van het publiek om te helpen met de klimaatcrisis. Met deze principes kunnen we afval en vervuiling uitbannen, verpakkingen creëren die geschikt zijn voor een circulaire economie en consumenten helpen meer te recyclen

Stefano Rossi
Packaging CEO bij DS Smith

Circular Design Principles

DS Smith hoopt dat haar Circular Design Principles klanten en andere leden van de verpakkingsindustrie te kunnen ondersteunen bij hun transitie naar een circulaire economie.

De principes zijn ontwikkeld om afval en vervuiling uit te bannen, producten en materialen in gebruik te houden en natuurlijke systemen te regenereren. Een circulair businessmodel komt ten goede aan het milieu en kan de groei van de verpakkingsindustrie stimuleren.

De vijf Circular Design Principles van DS Smith zijn:

  1. We beschermen merken en producten - Verpakkingen beschermen producten en alle grondstoffen die erin geïnvesteerd zijn. Beschadigde producten hebben een negatieve impact, zowel financieel als op het milieu.
  2. We optimaliseren materialen en ontwerpen - Een geoptimaliseerd gebruik van verpakkingsmaterialen spaart grondstoffen uit en vermindert afval
  3. We behouden en herwinnen materialen - De kwaliteit, duurzaamheid en recyclebaarheid zijn essentieel om verpakkingsproducten en materialen zo lang mogelijk bruikbaar te houden, waardoor afval geëlimineerd wordt en recycling wordt geoptimaliseerd.
  4. We maximaliseren efficiëntie in de Supply Cycle - De verpakking maakt supply chains efficiënter, van de verwerker tot de consument en van productie tot recycling.
  5. We vinden betere oplossingen; We dagen onszelf en onze klanten uit om nog betere circulaire verpakkingsoplossingen te blijven ontwikkelen

cdps2.jpg

Uit verdere resultaten van het onderzoek bleek dat 50% van de Europeanen denkt dat verpakkingen en producten die gemakkelijker kunnen worden gerecycleerd, tot meer recycling zouden bijdragen, en 52% denkt dat duidelijker etikettering op producten ook tot een hoger recyclingpercentage zou bijdragen.

Meer weten? Download hier hoe onze nieuwe strategie ons in staat stelt probleemplastics uit de supermarkt schappen te halen, CO2-emissies in supply chains te reduceren, innovatieve verpakkings- & recyclingoplossingen te bieden en meer mensen te betrekken bij de circulaire economie.