Bio alcohol handgels levering aan zorg gegarandeerd

Wanneer een groot aantal zorginstellingen afhankelijk is van jouw producten om een veilige werkplek te garanderen, zijn sterke partnerschappen cruciaal. Binnen één dag ontwikkelde en leverde DS Smith dozen op maat voor nieuwe flessen handreinigingsmiddelen zodat kritische bedrijfsprocessen bij afnemers van HYGENIQ niet stil vielen.

Door de huidige Covid-19 situatie is de vraag naar alcohol reinigingsmiddelen geëxplodeerd, met als gevolg dat sprays en gels voor handhygiëne lang niet overal meer te verkrijgen zijn. Alle producenten werken hard om de producten op tijd de deur uit te krijgen. Dankzij het snelle schakelen en organisatietalent van HYGENIQ, producent van ecologische schoonmaakmiddelen in Enschede, en DS Smith, producent van golfkartonnen verpakkingen, werden snelle resultaten geboekt om aan de gestegen vraag te voldoen.

Jack Kok, Logistics Coördinator bij HYGENIQ vertelt “We krijgen op dit moment enorm veel spoedaanvragen. Eigenlijk hebben we bijna nergens anders tijd voor. Onze klanten beleveren o.a. ziekenhuizen, zorginstellingen en hulpdiensten die het meest dringend om onze hygiëneproducten verlegen zitten”

Met een nieuwe binnenkomende spoedorders werd HYGENIQ geconfronteerd met het feit dat de oude flesjes bijna op waren en de afmetingen van de nieuwe flesje nog onbekend waren. Niet kunnen leveren was eigenlijk geen optie. Dezelfde middag werd verpakkingsproducent DS Smith Almelo ingeschakeld voor hulp en vanaf dat moment ging het snel.

De volgende ochtend om 6 uur werden voorbeeldflesjes opgehaald en naar de studio gebracht. De juiste doosafmetingen werden vastgesteld, kwaliteiten bepaald, productie ingepland, golfkarton op maat gesneden, kartonnen omdozen geproduceerd en dezelfde dag nog door DS Smith bij HYGENIQ in Enschede afgeleverd.

Jack vervolgt: “We konden de bio-alcoholgel meteen inpakken en de volgende ochtend vroeg afleveren. Alleen als we met z’n allen samenwerken kunnen we deze crisis succesvol het hoofd bieden.”

Gilian Schuurhuis, Sales Manager DS Smith: “Al tientallen jaren staat de vestiging Almelo in de regio bekend als de snelle dozenmakers. We beschikken over een aparte voorraad karton en speciale machines. Deze staan in een aparte hal die ingericht is op het produceren van kleine aantallen en spoedorders. We hebben jarenlang een hazenwindhond als mascotte gehad. Dat is niet voor niets.”