Eervolle vermelding voor educatieve verpakking bij ‘Ecodesign Awards’

Elk jaar daagt de OVAM, het trefpunt voor duurzame productinnovatie, studenten uit om een duurzaam product te ontwerpen dat de wereld verandert. De beste inzendingen, van filters voor wasmachines tot biogasvergisting, maken kans op de ‘Ecodesign Award’.

DS Smith Gent ondersteunde de Belgische studente Ine Desmet met de ontwikkeling van de verpakking van haar project “Zwamwerk”: een educatieve kit die helder uitlegt wat biologie en ecologie te bieden heeft aan de hand van afbreekbaar biologisch materiaal. Het leverde haar een eervolle vermelding van de organisatie op.

Ine vertelt: “Gelukkig kon ik gebruik maken van DS Smith’s expertise en advies in het uitvoeren van de verpakking om zo de doos ook volgens alle duurzame aspecten in het plaatje te laten kloppen”.

 

Ecodesign Awards

Eind oktober werden de winnaars bekend gemaakt tijdens een feestelijke avond. Het PackRight Centre team van DS Smith België was nauw betrokken bij de totstandkoming van de verpakking. Jan Vandewalle, PackRight Centre Manager : “Ine heeft een eervolle vermelding gekregen bij de Ecodesign Awards voor studenten, super natuurlijk! Ze ontwierp met ons een educatieve kit voor scholen om zelf paddenstoelen te leren kweken. Heel erg leuk dat ik dit weekend ons bedrukte prototype zag staan op een overzichtstentoonstelling in Antwerpen!”

Sustainability by design

Door actief studenten aan te trekken en te begeleiden bij hun Masterproef of thesis stimuleert DS Smith “sustainability by design” bij de nieuwe generatie ontwerpers. Met het in het leven roepen van de Ecodesign Awards wil de OVAM jonge ontwerpers de kans geven zich te onderscheiden en een hart onder de riem steken. Zij willen de talentvolle ontwerpers inspireren om ook in de toekomst aandacht te blijven houden voor duurzame productinnovatie.