SalesFront-easy-to-see-easy-to-buy.jpg

SalesFront: producten dichter bij de consument brengen

Na drie jaar van testen en ontwikkelen heeft DS Smith een innovatief nieuw verpakkingssysteem ontwikkeld dat producten ononderbroken naar voren in het schap duwt en de nood aan on-shelf apparaten overbodig maakt.

Het SalesFront pakket omvat een speciaal ontwikkelde band in een verkoopklare golfkartonverpakking (retail-ready corrugated pack, RRP), die de inhoud soepel naar voren schuift zodra een artikel is verkocht.

Onderzoek van IGD toont aan dat 37% van de klanten een alternatief merk zal kopen indien ze hun keuze niet in het rek zien staan, terwijl verkooptesten hebben aangetoond dat de omzet van een continu vooraan in het schap gepresenteerd product met tot 20 procent kan stijgen, met een gemiddelde stijging van zes tot acht procent.

SalesFront helpt fabrikanten en verkopers om het probleem van slechte on-shelf beschikbaarheid te bestrijden, zonder de nood aan bijkomende apparatuur in het rek of extra arbeidsuren om de producten handmatig vooruit te schuiven.

SalesFront is niet alleen een verpakkingsdesign, maar het is ook een verpakkingssysteem en DS Smith heeft een reeks toebehoren ontwikkeld om het assemblage- en afvulproces te ondersteunen. Wanneer de verpakking wordt rechtgezet, wordt de band gerekt en wordt het product op de speciaal ontworpen verpakkingslijnen van de klant geplaatst.

Productvoordelen

  • Shopper-ervaring verbeteren
  • Help merkeigenaars om hun beste product te allen tijde te promoten, hun omzet te verhogen en de productzichtbaarheid te verbeteren 
  • Geen behoefte aan on-shelf apparatuur, het bespaart arbeidsuren die worden gebruikt om het product handmatig vooruit te schuiven 
  • Gemakkelijk aangepast aan verschillende producten en verpakkingsgroottes
  • Voedselveilig 
  • Volledig recyclebaar