DS Smith en MULTIVAC introduceren ECO Bowl

Een duurzamere oplossing voor het verpakken van voedingsmiddelen die het kunststofverbruik tot 85% vermindert

Op zoek naar meer duurzame oplossingen hebben MULTIVAC en DS Smith de handen ineengeslagen. Het resultaat:  ECO Bowl, een innovatieve golfkartonnen oplossing voor verse voedingsmiddelen die onder beschermende atmosfeer verpakt worden. DS Smith en MUL-TIVAC zijn een strategisch partnerschap aangegaan om de ECO Bowl oplossing maximaal schaalbaar te maken voor klanten in de voedselproductie en detailhandel in heel Europa. ECO Bowl is een volledig recyclebare golfkartonnen tray voorzien van met een dunne plastic binnenfolie en afgedekt met een topsealfolie; het aandeel plastic is hiermee tot 85% gereduceerd ten opzichte van een traditionele schaal.

Verbruik tot 85% minder kunststof met ECO Bowl

In Europa sorteren en recyclen inmiddels twee keer zoveel mensen hun afval, vergelijkend met vijf jaar geleden . Daarbij willen we allemaal  overtollig gebruik van verpakkingen tegengaan. Hier speelt ECO Bowl op in doordat de plastic binnenfolie en topsealfolie gemakkelijk kunnen worden verwijderd, waardoor de golfkartonnen tray apart kan worden gerecycled. De ECO Bowl is eenvoudig en effectief te implementeren voor klanten - hij is ontworpen om te verwerken op MULTIVAC-dieptrekverpakkingsmachines en traysealers en kan een gelijke houdbaarheid voor verse levensmiddelen garanderen in vergelijking met conventionele verpakkingen onder beschermende atmosfeer, of deze zelfs verbeteren.

ECO Bowl is al getest in de markt bij amidori. De Duitse producent van plantaardige vleesalternatieven koos voor ECO Bowl en implementeerde de oplossing eind 2019 met succes.

Marc Chiron, Sales, Marketing & Innovation Director Packaging bij DS Smith: "We zijn verheugd om te zien dat het succes van ECO Bowl bij amidori groot is. Dit is een mooi voorbeeld van de voordelen die klanten kunnen behalen wanneer ze ervoor kiezen om deze nieuwe generatie van verpakkingsinnovaties in hun supply chain te implementeren. De innovatie achter ECO Bowl laat zien dat DS Smith vooruitgang boekt bij het stimuleren van meer duurzaamheid binnen het retaillandschap. Door de samenwerking met MULTIVAC zetten we ons samen in om de circulaire economie op nog grotere schaal te stimuleren".

 Bernd Lasslop, Vice President Partner Products & Consumables bij MULTIVAC: "We werken voortdurend aan innovatieve oplossingen om de hoeveelheid verpakkingsmateriaal te verminderen en aan verpakkingsconcepten die voldoen aan de huidige eisen op het gebied van hulpbronnenefficiëntie en recycleerbaarheid. ECO Bowl is weer een voorbeeld van deze inspanningen."

Meer weten? Klik hier voor meer informatie over ECO Bowl.