reparing-mobile-device2.jpg

Retourverpakking helpt logistieke dienstverlener schade te beperken

Onze ProVision® afdeling ontwikkelde een innovatieve verpakkingsoplossing voor een modern probleem. Een retourverpakking voor mobiele telefoons en tablets die kant-en-klaar is voor gebruik en het mogelijk maakt om breekbare elektronica veilig per post te versturen.

Wanneer je smartphone of tablet beschadigd raakt, zal de verzekeraar in veel gevallen een logistiek dienstverlener inschakelen om het defecte apparaat bij je op te halen, in een doos te doen en weg te brengen naar de leverancier of reparateur.

Verpakkingsoplossing voor logistiek dienstverleners

Ons DS Smith ProVision® team ontwikkelde een complete nieuwe manier om defecte elektronica te verpakken en te verzenden. Deze nieuwe methode blijkt zeer populair onder logistiek dienstverleners en wordt hoog gewaardeerd door de zogeheten ‘repair shops’.

De nieuwe verpakking is gebruiksklaar, bespaart kostbare tijd voor chauffeurs van logistieke dienstverleners, is meerdere malen te gebruiken en biedt het apparaat rondom maximale bescherming, wat de kans op verdere schade voorkomt. Retourverpakking voor smartphones en tablets van golfkarton en foam gemaakt door DS Smith

Verzendverpakking als retourverpakking

Na reparatie kan de ‘repair shop’ dezelfde verpakking hergebruiken om de mobiele telefoon of tablet te per post te retourneren. Bovendien is de retourverpakking dusdanig ontwikkeld dat het klein genoeg is om door brievenbus te passen. Dat betekent dat niet alleen de verpakkingskosten, maar ook de transportkosten voor ‘repair shops’ laag blijven.

Inmiddels hebben meer dan liefst 200.000 apparaten door heel Europa hun weg veilig naar de consument teruggevonden. De retourverpakking heeft zijn waarde in de praktijk dan ook meer dan bewezen.

Man en vrouw luisteren op de bank lachend naar muziek op hun tablet of smartphone

Wilt u net zoals de grote logistieke dienstverleners een verpakking die niet alleen tijd, en dus kosten bespaart, maar tevens de kans op schade minimaliseert?

Laat het ons weten, en wij regelen de rest. Maak het uzelf gemakkelijk: Neem telefonisch contact op of stuur een email naar Dennis.Peters@dssmith.com.