Automatisering verhoogt de efficiëntie voor Ritter Sport

Een geautomatiseerde verpakkingsoplossing heeft voor chocolademerk Ritter Sport de efficiëntie in de hele toeleveringsketen verbeterd en de verkoop verhoogd.

Wij hebben samen met Ritter een innovatieve displayoplossing ontwikkeld voor de 100 gram en 250 gram chocoladerepen die in winkels over de hele wereld gebruikt kunnen worden, waardoor merkconsistentie in verschillende landen en maximale efficiëntie in de leveringscyclus van de onderneming worden gewaarborgd.

Met onze OptimSolutions adviesaanpak hebben we het gehele verpakkingsproces van Ritter gecontroleerd om een intuïtieve verpakkingsoplossing uit te werken, die eenvoudig is op te bouwen en aan te vullen en waarborgt dat de kans op meer verkoop maximaal is.

Ons unieke concept is gebaseerd op het bouwstenenprincipe. We hebben de top- en zijpanelen gestandaardiseerd om het verpakken eenvoudiger te maken en ook om het aantal verschillende componenten zo klein mogelijk te houden. Dit betekent dat displays van verschillende vormen en grootte met verschillende hoeveelheden chocoladerepen kunnen worden gemaakt met slechts een paar elementen.

En, voor het eerst, worden de trays niet langer gevuld met de hand, maar door een machine. Zelfs de opstelling van de individuele trays en hun positionering gebeuren automatisch, waardoor de output significant kan worden verhoogd.

Schuine trechters maken dat de chocoladerepen gewoon naar voren glijden wanneer er een gepakt wordt, wat zorgt voor een constante aanwezigheid van het product, waardoor een extra aanvulsysteem niet meer nodig is.

De identieke hoogtes en de symmetrische constructie van de displays garanderen een consistente merkpresentatie van verschillende productgroepen bij de point of sale. Terwijl een logo en een belangrijke visual die herkenbaar zijn op zowel landelijk als internationaal niveau betekent dat de innovatieve verpakkingsoplossing in alle markten van Ritter Sport gebruikt kan worden.