DS Smith lanceert duurzame verpakking voor temperatuur gevoelige leveringen

Het wordt steeds duidelijker dat het koopgedrag van de consument de afgelopen maanden drastisch zijn veranderd. De reactie op de Covid-19 pandemie heeft zich vertaald in een versnelling van de e-commerce markt. Recent onderzoek van DS Smith heeft inderdaad aangetoond dat de Europese consumenten van plan zijn om door te gaan met het online kopen van boodschappen (62%) en het bestellen van maaltijdkits aan huis (49%). Waar de consumenten zich wel zorgen over maken, is de verpakking die hun bestelling binnenkomt. Of meer specifiek: de impact op het milieu.

Om een antwoord te bieden op de duurzaamheidsuitdagingen die de groei van de e-commerce met zich meebrengt, partneren DS Smith en TemperPack om ClimaCell® te introduceren, een duurzame thermische isolatiebarrière voor temperatuurgevoelige goederen zoals maaltijdboxen, bederfelijke levensmiddelen en medische producten.

Hoe het werkt?

A combi-pakket bevat

  • een transport doos – voor bescherming en transport
  • isolatiemateriaal - de thermische barrière tussen de binnen- en buitentemperatuur (ClimaCell®)
  • en koelmiddel (bijv. gelverpakkingen) - om de vereiste temperatuur binnenin te houden

                                      image3k1ae.png

Toonaangevend alternatief voor uw duurzame thermische zendingen

Zoekt u een duurzame oplossing om uw EPS-schuim isolatie in de verpakkingen te vervangen?

Door het gebruik van ClimaCell® thermische liners is het makkelijker om de zorgen van de consument over het milieu aan te pakken.

Het product, dat gemaakt is van papier en biogebaseerde materialen, kan door de consument na gebruik gemakkelijk gerecycleerd worden in papierrecyclingbakken. Het vervangt het moeilijk te recycleren EPS-schuim (geëxpandeerd polystyreen), waarvan jaarlijks meer dan 350.000 ton wordt gebruikt in verpakkingen, terwijl slechts een derde van dit plastic verpakkingsafval in Europa wordt gerecycled.

Bovendien vermindert de omschakeling van EPS-schuim naar ClimaCell® uw koolstofuitstoot met 65%.                                 

Gestandaardiseerd en maatwerk

Wij helpen u bij het vinden van de beste isolerende oplossing voor uw leveringen. Om aan uw behoeften te voldoen, bekijkt DS Smith uw thermische eisen en houdt hij rekening met de verschillende aspecten van uw supply chain. Door deze holistische visie zorgen we ervoor dat uw leveringen in perfecte staat op de plaats van bestemming aankomen en zorgen we voor de perfecte klantervaring.

                                         imagefaz4.png