DS Smith слави двојна победа

DS Smith освои две меѓународни награди на престижното доделување награди WorldStar Awards 2016.

Наградите, под покровителство на World Packaging Organisation, оддаваат признание за совршенство во дизајн и иновации за амбалажа во меѓународни рамки.

DS Smith освои две награди во категоријата за транзит, прва за неговата работа на приспособлив, скалабилен и 100% рециклирачки дизајн за Glazing Vision. Тешкиот пакет требаше да одговара на многу големини и форми на индустриското претпријатие со висока вредност Glazed Roof Lights за да бидат подготвени за глобална дистрибуција. Беа трансформирани заштитата на клиентите и брендирањето благодарение на дизајнот, што доведе до скратено време за пакување и годишна заштеда на амбалажа од 15%.  

Toolspec Shipper за CNH Tractor Components ја освои DS Smith неговата втора WorldStar награда во категоријата транзит. Како резултат на иновативниот дизајн, времето за пакување кај Toolspec Shipper беше намалено за 30 проценти и времето за преливање беше намалено за 50 проценти. Новиот пакет ја елиминира потребата од воздушни меурчиња и немаше никакви оштетувања откако се воведе. Освен тоа што се погодни за повторна употреба и целосно се рециклираат, страничните врати овозможуваат ставање на производите од двете страни и овозможуваат одлична просторна ефикасност за компоненти со незгодна форма.

Тони Фостер, директор на продажба и маркетинг во DS Smith, кажа: „За нас е голема чест да добиеме меѓународно признание за нашите иновативни решенија за амбалажа на доделувањето на наградите за амбалажа WorldStar. Успехот во овие глобални натпревари ни е многу важен и испраќа силна порака до нашите клиенти дека сме навистина креативни и можеме да ги решиме предизвиците на циклусот на набавки и да испорачаме иновативни и исплатливи решенија за целосниот трошок.

„Со многу години во индустријата за амбалажа, ние располагаме со вистинските алатки, знаење и вештини и стручност за да ги задоволиме и да ги надминеме променливите барања на клиентите и купувачите. Во сржта на сè што правиме е заложбата да испорачаме мерливи резултати за клиентите и да им помогнеме да постигнат повисоки нивоа на одржливост со синџирот на набавки.

„Со овие награди започна одлична година за нашиот тим и за нашите клиенти и задоволни сме да го додадеме во нашата збирка на награди во 2015 година, вклучувајќи две златни, една сребрена и една бронзена награда на доделувањето награди Starpack и Решение за синџир на набавки на годината на доделување на наградите UK Packaging Awards“.

Наградата за DS Smith на WorldStar Design Awards вклучува:

  • Категоријата за транзит
    • Прекрасна визија за опсегот на амбалажа
    • Toolspec Shipper за CNH Tractor Components