Pakkausratkaisu

Yliopiston verkkoapteekin onnistunut verkkokauppapakkaus

Yliopiston verkkoapteekille on ollut selvää jo pidempään, että pakkaus paitsi suojelee ja turvaa tuotetta matkalla asiakkaalle. Samalla pakkaus toimii myös apteekin viestintäkanavana kuluttajan kohdatessaan.

Käytettävyyden lisäksi Yliopiston verkkoapteekki on panostanut pakkausten kykyyn toimia viestinviejinä niiden suojaavuuden lisäksi. Verkkoapteekin käytössä on pakkaus, jonka ulkopainatus noudattaa Yliopiston verkkoapteekki -brändin värimaailmaa. Mahdollisuus pakkauksen sisäpuolen painattamiseen on myös hyödynnetty.

Toimialoja on siirtynyt verkkoon yhä enemmän. Useimmat ajattelevat, että verkkokauppa tarkoittaa liiketoiminnalle online-myyntiä, jota varten luodaan hieno ostopaikka. Mutta muistettava on, että verkkokaupan asiakaspolulla ensimmäinen fyysinen kosketus tulee, kun tuote saapuu asiakkaan luokse pakkauksessaan.

Verkkokauppapakkauksen tehtävä on suojella tuotetta matkalla, jossa se kohtaa kymmeniä kontaktipisteitä. Ravistusta, putoamista, törmäyksiä, puristumista ja iskuja. Mahdollisesti epärehellisyyttä ja pyrkimystä päästä tuotteisiin oikeudetta käsiksi. Ei ole siksi aivan sama millainen on pakkaus, johon tuote pakataan.