Tweetalig voorleesboek voor Oekraïense vluchtelingenkinderen

Het non-profit initiatief "Better Time Stories" wil het oorlogsleed van Oekraïense vluchtelingenkinderen verzachten met tweetalige, interactieve kinderboeken. Via een mobiele app kunnen familieleden de boeken inspreken en voorlezen aan hun kinderen.

DS Smith is als partner verbonden aan het non-profit Better Time Stories initiatief, sponsort 100.000 verpakkingen om de boeken te kunnen verzenden en doet een oproep om de campagne te steunen.

 

 

Internationale donatiecampagne 

Met de lancering start een internationale donatiecampagne om zoveel mogelijk gevluchte Oekraïense kinderen te voorzien van een set boeken. De campagne richt zich op het koppelen van donaties aan Oekraïense vluchtelingen in vier landen: Nederland, Duitsland, Oostenrijk en België. De ambitie is om dit later uit te breiden naar meer landen.

Achtergebleven familieleden spreken de boeken in, kinderen kunnen luisteren wanneer ze willen.

Better Time Stories initiatief

Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne is een kwart van alle Oekraïense kinderen het land ontvlucht: ongeveer 2 miljoen kinderen zijn gescheiden van hun familie en moeten zich staande houden in een nieuw land met een onbekende taal. Om deze situatie te verlichten, lanceerde de Oekraïense social-techondernemer Andriy Shmyhelskyy het project Better Time Stories via zijn bedrijf iKs B.V. en Stichting Nummer 5, opgericht door de Nederlandse Prinses Laurentien en Prins Constantijn.

 

Ik ben diep geraakt door het leed van Oekraïense kinderen en hun moeders die van hun geliefden zijn gescheiden. Better Time Stories wil dit verzachten door hen dichtbij te brengen terwijl ze fysiek van elkaar gescheiden zijn.

Prinses Laurentien van Oranje

Set aan voorleesboeken verbindt gevluchte kinderen en achtergebleven familieleden met voorlees-app

Het cadeaupakket verwelkomt de vluchtelingenkinderen in hun gastland en helpt hen vertrouwd te raken met de taal van hun nieuwe omgeving met vijf interactieve prentenboeken. Naast Laurentien van Oranje steunen ook de First Lady van Oekraïne, Olena Zelenska, de Duitse Elke Büdenbender (echtgenote van de Duitse president Frank-Walter Steinmeier) en de Oostenrijkse Doris Schmidauer het project. Zij zullen de boeken ook voorlezen in hun eigen taal, zodat ook kinderen zonder familieleden om hen voor te lezen, kunnen luisteren naar het boek. 

Recycleerbare golfkartonnen verzendverpakkingen voor kinderboeken.
DS Smith steunt dit initiatief met 100.000 milieuvriendelijke, plasticvrije en 100% recycleerbare golfkartonnen verzendverpakkingen om de kinderboeken veilig en onbeschadigd bij de gevluchte kinderen te krijgen.

Helpt u mee?

Wij zijn er erg trots op dit prachtige initiatief te mogen steunen. Met een internationale inzamelingsactie wordt nu geld ingezameld om zoveel mogelijk vluchtelingengezinnen in hun gastland van gratis boekensets te voorzien.

Voor elke €15 die wordt gedoneerd, krijgt een Oekraïens kind een set boeken. 

U kunt de campagne steunen en ook een donatie doen! Voor elke €15 die wordt gedoneerd, krijgt een Oekraïens gezin een set boeken. Meer informatie vindt u op www.bettertimestories.com/nl.