Нов примамлив штанд за Pattex, бренд на Henkel

Како и сите големи компании, така и Pattex е изградена врз минато од иновации. Сè започна кога развија контактно лепило што се завцрстува на ладно со што се елиминира потребата од опасно и долго загревање на лепилото. Оттука, компанијата продолжи со напорната работа до границите на можностите и, како резултат, денес располага со богата низа на производи дизајнирани за конкретни пазари и употреби.

Предизвик

Henkel им се обрати на стратезите за штандови на DS Smith за да развијат поден штанд како поддршка за лансирањето на 100% од производите во француските продавници од типот „направи сам“.

Пристап

Да се развие инспирација за цртање штанд од формата на шишето и да се нагласи трговската марка во форма на куќа за целата низа на „100% colle (лепило)“. Штандот беше дизајниран за да се подобри влијанието во самата продавница, а истовремено да се овозможи ефикасност во целиот синџир на набавки, но и да биде погоден за сите различни големини на производот.

Резултат

  • Зголемена продажба благодарение на подобрената видливост на брендот и на производите
  • Повеќе флексибилност за исполнување на штандот со сите големини на производите
  • Безбеден транспорт на полните штандови
  • Брзо и лесно склопување на насловниот дел во продавницата