tea.jpg

Амбалажа за подарок за YOGI TEA® – во склад со природата

Висококвалитетните мешавини од зачини и треви Ayurverdic од YOGI TEA® значат свесно уживање и животна филозофија што се во допир со природата.

Амбалажата за подарок, со која компанијата промовира избрани креации од својот опсег ограничен временски период, треба да биде исто толку еколошка колку и видовите чај и нивната обработка. Големото природно решение за амбалажа што го разви DS Smith во тенка картонска хартија E flute е само дискретно печатена и целосно е избегнато лакирањето. Токму поради минималистичкиот дизајн, индијанскиот декор во мат темно црвена и златна боја има особено рафиниран и висококвалитетен ефект. Големите прозорци на амбалажата го привлекуваат вниманието на купувачите за содржината на комплетот за подарок – два вида од најпопуларниот чај Ayurverdic, како и шолја со ексклузивен дизајн за пријатно опуштање дома.

Внатрешната монтажа на амбалажата ја зацврстува шолјата благодарение на паметниот дизајн со преклопување и ја штити од оштетување. Истовремено овозможува оптимална видливост на шолјата преку прозорецот на амбалажата. Несаканото отворање на амбалажата при транспорт или редење на полиците е спречено со безбедносната квака на капакот. Заштеда на ресурси и едноставно за рециклирање: дури и по употребата, амбалажата од еден материјал е целосно еколошка.