reparing-mobile-device2.jpg

Ефикасна заштита за вредни електронски уреди за холандскиот давател на логистички услуги

Нашето одделение ProVision® е сместено во Холандија и неодамна разви иновативно решение за еден модерен проблем.

Тоа е моментот кога ќе се исплашите кога паметниот телефон или таблетот ќе падне на подот и целиот ќе се искрши. Во такви случаи, поголемиот број осигурителни компании ќе ангажираат логистичка фирма да го собере скршениот уред и да го однесе на поправка.

Обично скршените телефони или таблети се пакуваат во заедничка картонска кутија со тенко парче пластика за да се зацврстат предметите. Тие се тешки за склопување и често не успеваат во нивната главна цел да спречат понатамошно оштетување на предметот.

Меѓутоа, нашиот тим ProVision® изнајде нешто сосема неверојатно. Тиа дизајнираа целосно нов метод на пакување скршени уреди кој е веќе многу популарен.

Новата амбалажа е подготвена за склопување, со што се заштедува вредно време за возачите на пратки; може да се користи повеќе пати, не се расипува и нуди заштита на уредот од 360 степени.

Она што е исто така возбудливо е дека клиентите не ќе мора повеќе да чекаат цел ден за да се вратат уредите. Новата амбалажа е доволно мала да се стави во поштенско сандаче и беше исцрпно тестирана за да се увериме дека е доволно цврста да го заштити телефонот или таблетот кога ќе падне надвор.

Горди сме што развивме решение кое не само што е исплатливо, туку и многу популарно и веќе има испорачано 200.000 уреди со новата амбалажа.

Има и готови планови за додавање дизајни на амбалажата, така што иднината на амбалажата не само што изгледа светла, туку и многу успешна.