Брзиот обрт води до брза продажба во продавниците за MIXIT

По неговото лансирање во 2010 година во Република Чешка, MIXIT се развиваше брзо насочувајќи се кон здрава и пријателска врска со клиентите и постојано носење свежи и нови идеи на пазарот.

Предизвик:

Минатиот Божиќ, MIXIT сакаше да развие нов пристап за адвентскиот календар и учествуваше на неколку колаборативни сесии со стратезите за амбалажа во нашиот центар PackRight во Болетице, Република Чешка. Времето беше многу ограничено, а крајниот производ требаше да биде на рафтовите навреме за божиќната гужва.

Нашиот пристап:

Ги собравме заедно нашиот клиент и луѓето од продажба и дизајн и го поминавме заедно нашиот добро воспоставен пристап PackRight со што бевме во можност многу брзо да развиеме победнички прототип. Тој прототип имаше прекрасен и празничен дизајн со 24 мали прозорчиња каде што потрошувачите можат да најдат вкусна и здрава закуска, како што се овошни табли, јаткасти плодови или сушено овошје. Благодарение на PackRight пристапот, дизајнот, производството и дистрибуцијата може да се завршат навреме на популарните рафтови за Божиќ.

Резултати:

  • поголема продажба затоа што иновативните и здравите адвентски календари се продадоа за само неколку дена со што се придонесе за неодамнешното тројно зголемување на годишниот обрт на MIXIT.
  • Силното брендирање, како што е уникатниот изглед на амбалажата го пренесоа уживањето на производите Mixit за време на празниците.
  • Нови клиенти поради понудата на нови, претходно испробани други производи од Mixit.