Oedipus-beer-header.jpg

Oedipus Brewing: DS Smith denkt in verpakkingsoplossingen, niet in bottlenecks

Vriendschap, gezelligheid en speciaalbier. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zeker bij Oedipus Brewing in Amsterdam, waar de vriendschap tussen vier echte levensgenieters aan de basis staat van een kleurrijk succesverhaal. Een verhaal dat volgens marketing manager Elant Wijtman begint bij de ontdekking van de Craft Beer revolutie.

"In 2009 ontdekten onze oprichters Alex, Paul, Sander en Rick - zelf enorme bierliefhebbers - in verschillende speciaalbiercafés dat bier zoveel meer kan zijn dan eenheidsworst. Wat hen daarbij vooral opviel, is dat met name jonge mensen, zowel mannen als vrouwen, enorm genoten vanal die verrassende biersmaken. Dat was een echte eyeopener. Vanaf dat moment was het voor de vier vrienden duidelijk: ze wilden deel uitmaken van de uit Amerika overgewaaide hype die Craft Beer heet en het Nederlandse bierlandschap veranderen."

Experimenteren met ingrediënten

Dat was volgens Wijtman overigens makkelijker gezegd dan gedaan. "Regelmatig speciaalbier drinken betekent nog niet dat je het ook zelf kunt brouwen." Toch is Oedipus in 2010 serieus en voortvarend van start gegaan. "Vanuit huis zijn de jongens gaan experimenteren met een verscheidenheid aan ingrediënten. Dat leverde in het begin gekke brouwsels op, maar ook een hoop kennis over brouwmethoden. In het begin deelden we ons bier vooral op kunst- en muziekfestivals, op het strand of op door onszelf georganiseerde evenementen. De feedback die we daarop kregen heeft onze biersmaken nog verder verfijnd. Inmiddels weten we mensen met onze speciaalbieren overal samen te brengen om te genieten van goed eten, goede gesprekken en andere culturele activiteiten." 

Niet alledaagse uitstraling

Met het eerste echte brouwsel 'Mannenliefde', verklaarden de mannen van Oedipus openlijk hun liefde aan de speciaalbieren. "Daarmee wilden we laten zien dat Craft Beer niet alleen voor de macho-man is, maar voor iedereen ", legt Wijtman uit. "Het assortiment van Oedipus is inmiddels uitgebreid met tot de verbeelding sprekende biervarianten, waaronder Mama, Lekkerbek, ThaiThai, Gaia, Slomo, Offline en Hosanna. Eén ding hebben al deze brouwsels gemeen: een kleurrijke, niet alledaagse uitstraling."

Sublieme verpakkingsoplossingen van DS Smith

Vanzelfsprekend wil Oedipus deze onconventionele uitstraling ook graag terugzien in de verpakkingen. "Via onze distributeur zijn wij daarvoor bij DS Smith terechtgekomen. En daar hebben wij tot op de dag van vandaag geen moment spijt van", stelt Wijtman tevreden vast. "De verpakkingsexperts van DS Smith zijn betrokken, luisteren heel goed naar onze wensen en denken in oplossingen in plaats van in bottlenecks. Ze zijn erin geslaagd om ons opvallende design uitstekend te vertalen in sublieme verpakkingen. Andere leveranciers van golfkarton verpakkingen konden niet tippen aan de prijs én de persoonlijke service van DS Smith."

Fel bedrukte verpakkingen in vier kleuren

Naast standaard verpakkingsdozen maakt DS Smith voor Oedipus de zogenaamde sixpacks én de nieuwe dozen voor 24 flesjes. "Die zijn echt heel gaaf geworden. In vier kleuren bedrukt en voorzien van speciale luchtgaten. De eerste leveringen in deze nieuwe verpakkingen zijn net de deur uit. Om nieuwe doelgroepen aan te spreken zijn we nu ook bezig met de ontwikkeling van een bijzondere geschenkverpakking, voorzien van een mooi bierglas. Het drinken van speciaalbier van Oedipus moet een beleving zijn en DS Smith draagt daar met hele speciale bierverpakkingen enorm aan bij."

Zet nu de kroon op uw werk. Kies voor de speciale bierverpakkingen van DS Smith en neem contact op