DS Smith ontwikkelt 100% recyclebare e-commerceverpakking voor Blaue Helden

Schoonmaken met een schoon geweten: De duurzame e-commerce verpakking van DS Smith geeft de milieuvriendelijke reinigingstabs van Blaue Helden een glamoureuze uitstraling in de online retail, met 100 % golfkarton en geheel zonder plastic opvulmateriaal.

De Hessische (Duitsland) start-up Blaue Helden produceert power tabs om zelf afwas- en schoonmaakmiddelen te mengen. Met de navultabletten wil het bedrijf single-use plastic en CO2-uitstoot blijvend verminderen. Het trendproduct en de merkboodschap worden naar de online klant getransporteerd in e-commerceverpakkingen die 100 % in overeenstemming zijn met de ecologische normen van Blaue Helden.

Het materiaal van de verpakking is geoptimaliseerd voor deze specifieke toepassing, gemaakt van 100% recyclebaar golfkarton en komt uit de denktank van DS Smith. Dankzij de precies passende inserts zijn er geen opvulmaterialen nodig voor de verzending van de 3 en 4 hero starter sets. In combinatie met de sterk identieke buiten- en binnenbedrukking zorgt de verzendverpakking zo naast de bescherming van het product en de natuur vooral voor één ding: een unboxing die online shoppers zich als een positieve merkbeleving zullen herinneren.

Plastic afval is een van de grootste milieubelastingen op onze planeet. De start-up Blue Heroes, opgericht in 2019 in Duitsland, wil dit tegengaan. Hun missie: met een power tab, een herbruikbare sprayfles en water uit de kraan kan iedereen eenvoudig zijn eigen badkamerreiniger, afwasmiddel, allesreiniger of glasreiniger mixen. Volgens de start-up vermindert dit niet alleen het plasticverbruik in het huishouden blijvend. Door het lage gewicht en verpakkingsvolume van de tabs kan tegelijkertijd meer dan 90 procent van de CO2-uitstoot worden bespaard die wordt veroorzaakt door het transport van conventionele schoonmaakmiddelen in plastic wegwerpflessen.

De milieuvriendelijke power tabs en herbruikbare sprayflacons worden verkocht via geselecteerde drogisterijen en supermarkten en via de eigen online winkel van het bedrijf. Blaue Helden biedt een gemakkelijke instap in een schone toekomst met zijn twee startersets die online verkrijgbaar zijn. Voor de ontwikkeling en productie van de bijbehorende e-commerceverpakkingen doet het jonge bedrijf een beroep op de jarenlange expertise van DS Smith. Net als de start-up richt het wereldwijd actieve en verpakkingsbedrijf zich bij zijn bedrijfsactiviteiten consequent op duurzaamheid - met circulaire kant-en-klare oplossingen en het 100 % recyclebare materiaal golfkarton.

 

DS Smith VP für Blaue Helden_3er_set_01_920_weiß.jpg

Consumenten eisen duurzame verpakkingsmaterialen

De moderne consument hecht niet alleen belang aan duurzame producten. Vanuit het oogpunt van de shopper moet hun verpakking ook milieuvriendelijk en grondstofbesparend zijn, zo blijkt uit een onderzoek dat DS Smith en het marktonderzoeksbureau Ipsos Mori in het najaar van 2020 in 12 Europese landen hebben uitgevoerd. Een op de vijf (22 procent) van de ondervraagde consumenten zegt niet meer te bestellen bij sommige webwinkeliers omdat hun verzendverpakkingen iets nalaten op het gebied van duurzaamheid. Omgekeerd betekent dit dat wie zijn producten in duurzame e-commerceverpakkingen verstuurt, zoals de start-up Blaue Helden, een extra winnaar is.

Voor de Helden-verpakkingsoplossing heeft DS Smith zo min mogelijk papiervezels gebruikt, in overeenstemming met de eigen Circular Design Principles. Of het nu gaat om een 3-delige of 4-delige starterskit, de op maat gemaakte golfkartonnen inlay houdt de producten stevig op hun plaats in de verpakking zonder dat er extra opvulmateriaal zoals plastic noppenfolie nodig is. Inlay en doos kunnen in een handomdraai worden uitgevouwen. Maar de oplossing van DS Smith scoort niet alleen in het logistieke centrum van de start-up, maar ook bij haar klanten met een stressvrije verwerking. Met zelfklevende tape en scheurtape kan de verpakking net zo snel worden gesloten als dat ze later kan worden geopend.

De verpakking laat een blijvende indruk na, vooral door het sterke identiteitsontwerp. Het golfkarton brengt de duurzame claim van de start-up op het gebied van schoonmaakproducten perfect over. De merkboodschap is prominent aan de buiten- en binnenkant van de verpakking gedrukt in hoogwaardige flexodruk. De doos heeft ook flappen aan de binnenzijde waarin een flyer kan worden gestoken. De e-commerce verzenddoos geeft de producten een glamoureuze uitstraling wanneer de verpakking wordt geopend. Het emotioneert, dient als bevestiging van aankoop en motiveert tot herhalingsaankopen: wie wil er immers niet blijvend een held van een schoner milieu worden?

Wilt u meer weten over onze e-commerce verpakkingsoplossingen?