DS-Smith-vihannes--ja-marjapakkaukset.jpg

Luonnonmukaisuus on valttia niin tuoretuotteissa kuin niiden pakkauksissakin

Tuoreet hedelmät, vihannekset ja marjat kuuluvat erottamattomasti suomalaiseen suveen. Jotta herkut säilyttävät parhaat ominaisuutensa tuottajalta kuluttajan pöytään asti, tuotepakkauksen on täytettävä merkittävä roolinsa. 2020-luvun parhaat hevi-pakkaukset säilyttävät paitsi hyvät maut, kierrätettävyytensä ansiosta myös hyvän mielen.

Pitkä odotus on ohi – kesä ja kesäherkut ovat vihdoin täällä! Saamme nauttia esimerkiksi ihanista varhaisperunoista lisukkeena grillattaville, tuoreesta kaalista valmistetusta salaatista  ja napostella mansikoita suoraan laatikosta.

Tuoretuotteiden paras erityispiirre onkin se, että ne ovat nimenomaan tuoreita. Säilyttääkseen parhaat ominaisuutensa alkutuotannosta kuluttajalle asti tuotteilla on oltava myös käyttötarkoituksensa täyttävä pakkaus. Parhaat tuotepakkaukset paitsi suojaavat myytäviä tuotteita, myös näyttävät hyvältä ja edistävät kaikkien yhteistä tavoitetta: ympäristöystävällisyyttä.

Puutarha-alan uusimpiin innovaatioihin on perinteisesti kokoonnuttu tutustumaan jokavuotisessa Lepaan puutarhanäyttelyssä. Odotettu tapahtuma järjestetään tänä vuonna nyt jo toista kertaa verkkomuotoisena eLepaana. DS Smithin hevi-sektorista vasstaava Ville Laiho on tapahtumassa tuttu hahmo jo pitkältä ajalta.

"Lepaa on hevi-sektorin merkittävin vuosittainen tapahtuma Suomessa, ja se on hyvä paikka tavata niin nykyisiä kuin tuleviakin asiakkaita. Myös verkkomuotoinen tapahtuma kerää selvästi näkyvyyttä ja tavoittaa yleisöä, viime vuonnakin saimme tapahtuman tiimoilta useita yhteydenottoja", Laiho kertoo.

Mukavaa lisähuomiota toi myös Puutarha & Kauppa -lehden viime vuonna DS Smithille myöntämä poikkeusvuoden huippuosasto -huomionosoitus, jonka asiakkaatkin noteerasivat. Laiho kertoo, että halu panostaa tapahtumaan on tänäkin vuonna kova.Marjalaatikko-DS-Smith.jpg

DS Smith on mukana eLepaalla  esitellen erilaisia tapahtuman luonteeseen sopivia pakkauksia, kuten marja- ja vihanneslaatikot, jutellen tärkeästä kiertotalouden teemasta ja tietysti tarjoten messuosaston tuntua hauskan, kaikille avoimen kilpailun kautta.

Alussa oli pakkaus – ja uudessa alussa myös

Maailma muuttuu, niin myös kuluttajien toiveet ja odotukset. Yhteinen unelma ympäristöystävällisestä kuluttamisesta näkyy muun muassa siten, että nykykuluttajien ostopäätökseen vaikuttavat merkittävästi myös tuotteen pakkaus ja sen ekologisuus. Siksi käyttöä kestävän, tuotetta suojaavan, näyttävän pakkauksen on nyt myös edistettävä kiertotaloutta.

"Seuraamme tiiviisti kentältä kuuluvia toiveita, ja kierrätettävyydestä ja kiertotalouden mukaisuudesta on tullut asiakkaille nyt jo ehdoton vaatimus. Aaltopahvissa kiertotalouden mukaisuus on jo lähtökohtaisesti mukana, joten olemme aidosti ylpeitä johtavasta asemastamme pakkausteollisuuden kestävän kehityksen terävimmässä kärjessä", kertoo Ville Laiho DS Smithin myynnistä.

Tämä arvovalinta on nyt nostettu myös DS Smithin asiakaslupausten joukkoon: myynnin lisääminen, kustannusten alentaminen ja riskien minimointi saivat ansaitusti rinnalleen kiertotalouden mukaisuuden.

Kääntäen voidaan myös todeta, että jollei kiertotalouden mukaisuus toteudu, nykypäivänä on vaikea tavoittaa täysimääräisesti kolmea muutakaan hyötyä. Etenkin myynnin lisääminen on lähes mahdotonta, jollei pakkaus noudata ekologisuuden periaatteita.

Ympäristöystävällisyys saa nyt myös näkyä reilusti pakkauksesta ulospäin, sillä pakkaus on usein sekä ensimmäinen että viimeinen asiakkaalle näkyvä asia. DS Smithin hevi-pakkausten visuaalisuus henkii maisemasta suomalaisen luonnon puhtautta ja raikkautta.

"Ei näyttävyyden ja houkuttelevuuden tarvekaan ole mihinkään hävinnyt. Niitäkin tarvitaan, jotta asiakkaamme myymät tuotteet saavat ansaitsemansa huomion", Laiho päättää.