Намалување на отпадот и загадувањето

Намалување на отпадот и загадувањето со помош на циркуларни решенија.

Ги користиме нашите принципи за дизајн и тимови за иновации за да создадеме решенија за пакување кои ги скратуваат и поедноставуваат синџирите на снабдување. Сакаме да се осигураме дека пакувањето не е само добар пример, туку го води патот кон циркуларната економија.

Сега... 

До 2025 година ќе отстраниме до 1 милијарда проблематични пластики од полиците во супермаркетите. 

Како?

  • Ќе продолжиме со нашата стратегија за замена на пластиката, одредувајќи ги клучните категории и купувачи
  • Ќе ги идентификуваме Топ 10 предмети кои тешко се рециклираат и ќе изнајдеме решенија за нив.
  • Ќе го оптимизираме транспортот со развивање на решенија кои ќе го отстранат воздухот во камионите кој непотребно се пренесува при транспорт.

Следно...

До 2030 година ќе го користиме пакувањето и рециклирањето во насока да ја елиминираме проблематичната пластика, ќе го намалиме јаглеродот кај купувачите и нивните процеси и ќе го елиминираме отпадот од пакување кај крајните купувачи

Како?

  • Ќе создадеме нови бизнис модели за пораст на отпадот од е-трговија
  • Ќе истражуваме нови материјали
  • Ќе понудиме јаглерод неутрално пакување

Студија на случај - Работа заедно со Aquapak за решавање на светската криза од загадување со пластика

Aquapak Hydropol
Одржлив полимер – HydropolTM

Најмалку 8 милиони тони пластика влегуваат во светските океани секоја година. Нашиот тим за истражување и развој работи со Aquapak, производител на нетоксични, безбедни за морето, растворливи полимери за производство на нов, одржлив полимер - HydropolTM. Иновативно решение за проблемот на комбинирани материјали во супермаркет, FMCG и пакување за е-трговија. Хартиите обложени со Hydropol™ покажуваат висока цврстина на истегнување, отпорност на кинење и добра отпорност на маснотиите и гасовите. Може да се користи за:

  • Ламинирана пластична фолија
  • Пополнување на пукнатини на прозорци
  • Обложување на хартиена плоча

Hydropol™ е 100% биоразградлив, растворлив во топла и ладна вода, не формира штетна микропластика и е безбеден за морето. Може да се репулпира заедно со хартијата без негативно влијание за да се намалат пластичниот отпад, депонијата или други трошоци за отстранување.

Како ја применуваме нашата цел

Поставувајќи ја одржливоста во сржта на нашето работење

Можеме да направиме, користиме, собираме и рециклираме картонска амбалажа во рок од 14 дена. Ние сме амбициозни во користењето на иновациите за да се справиме со некои од најсложените предизвици за одржливост во светот.

Заеднички иновации

Се справуваме со големи предизвици во целина, а не само со еден дел за да најдеме одговори кои инаку би биле недостапни. Од дизајн до производство и снабдување до рециклирање, на нашите клиенти им нудиме решение кое е одржливо за сите.