scanstar-drop-bucket.jpg

Uitvinding van studenten: Gooi de vuilnisbak in de vuilnisbak

Een aantal slimme Deense studenten hebben de DropBucket uitgevonden, waarmee ze onlangs de prestigieuze Scanstar Award in de wacht sleepten voor DS Smith in Denemarken.

De DropBucket is het schoolvoorbeeld van een echt succesverhaal. Alles begon toen enkele jonge studenten aan de DTU (de Technische Universiteit van Denemarken) een goed idee hadden: Waarom niet een goedkope, logistiek efficiënte, milieuvriendelijke, recyclebare vuilnisbak voor grote evenementen, zoals muziekfestivals, maken?

Ja, zeg nou zelf, waarom niet eigenlijk? En zo ontwikkelden deze intelligente jonge studenten een nieuw concept voor recycling met een golfkartonnen recycleerbare vuilnisbak die gewoon bij het vuilnis kan als de bak vol is. Zo is de dure, tijdrovende en vervuilende procedure om zware plastic containers op te halen, leeg te maken, te reinigen en opnieuw in circulatie te brengen, helemaal niet meer nodig. Er hoeft alleen een nieuwe golfkartonnen DropBucket ter plaatse worden opengevouwen. Perfect voor grote evenementen, zoals muziekfestivals en handelsbeurzen.

Innovatieve vuilnisbak DropBucketErg populair op festivals

De jonge ondernemers achter het concept van de DropBucket namen contact op met DS Smith. Ze wilden immers samenwerken met een bedrijf dat veel weet over golfkarton en dat hun verder kon helpen om ontwerpen te ontwikkelen. Het afgewerkte product was al snel klaar: een recyclebare golfkartonnen vuilnisbak met een stevig ontwerp waardoor de bak stabiel is, en met plastic bekleding aan één of beide zijden, zodat de bak bestand is tegen alle weersomstandigheden en gebruik buitenshuis.

De DropBucket ging in productie in 2013 en werd meteen een groot succes op het beroemde Roskilde Festival. In 2014 werd de DropBucket een nog groter succes. Het jaar begon met een kapitaalinjectie van meer dan € 130.000 van de grootste investeerder, de investeringsmaatschappij Royndin uit de Faroereilanden. Nadat er in de zomer meer dan 5.000 vuilnisbakken werden verspreid op tal van festivals en evenementen in openlucht in Denemarken, is de DropBucket ook op zakelijk vlak een groot succes te noemen. Het succes is zelfs zo massaal dat de DropBucket nu een fulltime job is voor uitvinders en medestichters Marie Berggreen en Heida Nolsøe. Vanuit hun kantoor in Frederiksberg in Kopenhagen zijn Marie en Heida nu van plan om de rest van Europa te veroveren met hun geweldige oplossing voor recycling.

Award voor uitvinders DropBucket DS Smith Packaging DenemarkenInnovatie voor recycling: 

De DropBucket werd uitgevonden door technische studenten Heida Nolsøe (rechts) en Marie Berggreen. Intussen hebben beide dames hun bachelordiploma in Ontwerp & Innovatie behaald aan de Technische Universiteit van Denemarken (DTU) en werken ze nu fulltime aan de uitbreiding van het DropBucket-concept naar de rest van Europa.

DropBucket is een fantastische vuilnisbak

Development Manager bij DS Smith Denemarken, Flemming Larsen:

"De DropBucket is gewoon een fantastische multifunctionele vuilnisbak. Het is een geweldig product dat milieuvriendelijker en goedkoper is dan de bestaande oplossingen voor recycling op grote evenementen. Bovendien staat de DropBucket als het ware symbool voor de rooskleurige toekomst van de Deense zakenwereld dankzij een paar echt getalenteerde jonge studenten die het hele concept hebben bedacht. Bij DS Smith zijn we erg trots dat we mogen werken met de DropBucket en dat we deel mochten uitmaken van de innovatie, ontwikkeling en productieprocessen van zo'n geweldig product. Dit gaat perfect samen met onze eigen focus op innovatie bij alles wat we doen."


Naast een fantastisch voorbeeld van innovatie en ontwikkeling, staat de DropBucket ook symbool voor de geweldige synergie van ons groot bedrijf. Dit Deense product wordt immers geproduceerd in de Zweedse fabriek in Mariestad waar dozen worden geproduceerd, omwille van de speciale PE-coating die nodig is om de vuilnisbak bestand te maken tegen alle weersomstandigheden.

Over Scanstar

Scanstar is een award die uitgereikt wordt voor de allerbeste verpakkingsoplossingen in Scandinavië. De winnaars worden gekozen door een jury van experts uit diverse sectoren uit Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland, en de criteria zijn gebaseerd op bruikbaarheid, bescherming, kostenverlaging, ontwerp en invloed op het milieu. De winnaars van de Scanstar Award komen automatisch in aanmerking voor de internationale verpakkingsaward Worldstar.

DS Smith in Denemarken heeft een lange geschiedenis met zowel de Scanstar als de Worldstar award, voor hun vele originele innovaties. In 2013 ging een Scanstar Award naar Denemarken voor de intelligente golfkartonnen verpakking voor wijnflessen, die gemaakt werd met zo'n geweldig beschermend ontwerp dat de wijnflessen via een gewone levering voor pakketten kunnen worden verzonden, zonder dat de flessen worden beschadigd.