DS Smith win Scanstar 2012 award

DS Smith ontvangst eerste Scanstar award ooit voor een intelligente verpakkingsoplossing

De Scandinavische Packaging Association organiseert de verpakkingswedstrijd Scanstar al sinds 1969. De wedstrijd is open voor alle verpakkingsdesigns die werden ontworpen en geproduceerd in Scandinavië. Dit jaar ging de prijs naar DS Smith Packaging Finland, voor het design voor de "Turvakerroin Oma", een persoonlijk alarmsysteem voor consumenten. De award is de eerste Scanstar ooit voor DS Smith!

De verpakking en transportverpakking voor "Turvakerroin Oma" werden ontworpen in het Design Centre in Finland, door ontwerpers Jyrki Valkama en Ville Kinanen. Grafisch ontwerper Maarit Mäkinen nam het grafisch ontwerp voor haar rekening.

persoonlijk alarmsysteem

De klant gaf geen specifieke richtlijnen voor dit project, dus werd besloten een eenvoudige en efficiënte oplossing te ontwerpen. De verpakking zelf neemt niet veel ruimte in beslag en kan in tal van winkelomgevingen worden gebruikt. De bekleding zonder coating en het minimale afval tijdens het productieproces maken deze verpakking milieuvriendelijk. 

Later werd een display ontworpen om het product te promoten. Dat display speelt in op de sterke punten van de verpakking: het is licht maar biedt toch een maximale zichtbaarheid. Het display is voorzien van een deksel en doet ook dienst als transportverpakking.

"Deze Scanstar vormt het ultieme bewijs van het fantastische werk dat onze ontwerpers verrichten. Het toont aan dat alle dagelijkse gebruiksvoorwerpen ook design zijn, zelfs al merken we dat niet!" vertelt Jyri Weiste, Product Development Manager bij DS Smith Packaging Finland.

Voor meer informatie:
Product Development Manager Jyri Weiste jyri.weiste@dssmith.eu