DS Smith publiceert Duurzaamheidsrapport 2017

Het bedrijfsmodel van DS Smith plaatst ons in de kern van de kringloopeconomie.

DS Smith presenteert met trots de resultaten van 2017, het jaar waarin de doelstellingen voor CO2- en waterreductie vier jaar eerder dan gepland werden bereikt. Het Sustainability Review weerspiegelt de visie van DS Smith om leidend te zijn in duurzame verpakkingsoplossingen.

Het rapport, getiteld 'Shaping the Circular economy', is gefocust op de rol van DS Smith in de kringloopeconomie, zowel via het eigen geïntegreerde bedrijfsmodel met gesloten kringloop en via de focus van de Group op samenwerking met klanten, om verpakkingen te gebruiken als een hulpmiddel om efficiëntere supply chains te creëren.

DS Smith bouwt verder op het rapport van vorig jaar en bespreekt de geboekte vooruitgang voor elk van de zeven prioriteiten op het vlak van duurzaamheid, de uitgebreide strategie voor engagement van de betrokkenen en de commitment voor het komende jaar.

Iam Simm - citaat

Prestaties van de afgelopen 12 maanden

 

Onze activiteiten

  • 6% omzetstijging.
  • Hogere benchmark scores; 95B Management CDP en Gold in EcoVadis.
  • 330 Impact Centre workshops voor klanten

Onze omgeving

  • 6,7% reductie van emissies per geproduceerde ton
  • 85% van de sites FSC®-gecertificeerd

100% van onze bedrijven nam deel aan het Sedex Self-Assessment Questionnaire, wat de basis vormt voor verdere ontwikkeling van activiteiten voor traceerbaarheid en transparantie.

Onze mensen

  • 19% reductie in ongevallenfrequentie
  • 207 sites met 0 LTA's (ongevallen zonder verzuim), waarbij onze lange termijn doelstelling naar ongevalvrije werkomgeving wordt voortgezet.
  • Verdere bijdragen aan onze gemeenschappen via de DS Smith Charitable Foundation

Het Duurzaamheidsrapport blijft een belangrijke, geconsolideerde update voor alle betrokkenen over hoe DS Smith zaken doet op een verantwoordelijke en duurzame manier en de volgende stappen die worden gezet om de prestaties voortdurend te verbeteren.

mark greenwood