DS Smith viert Strategisch Partnerschap Circulaire Economie

DS Smith rondt vandaag zijn eerste succesvolle jaar af als strategisch partner van de Ellen MacArthur Foundation, de not-for-profit autoriteit op het gebied van circulaire economie.

In het afgelopen jaar heeft DS Smith nauw samengewerkt met de Foundation als pilotpartner van haar circulaire economie tool, Circulytics. De tool dient om de circulariteit op een eenvoudige en effectieve manier te meten. Hierdoor kunnen bedrijven zich een spiegel voorhouden op het gebied van duurzaamheid en interne processen verbeteren.

De partners hebben ook samengewerkt om gezamenlijk een nieuwe set van Circular Design Principles te ontwikkelen, gericht op het ontwerpen van verpakkingen op een circulaire en duurzame manier. Deze zijn nu wereldwijd geïmplementeerd in het 700-koppige ontwerpteam van DS Smith, om ervoor te zorgen dat de oplossingen zowel in theorie als in de praktijk circulair zijn.

In het tweede jaar van de samenwerking werkt DS Smith samen met de Foundation aan een reeks activiteiten ter bevordering van zijn ambitieuze agenda voor circulaire economie, waaronder innovatie- en circulaireontwerpprojecten, opleiding en ontwikkeling van zijn teams en betrokkenheid bij zijn gemeenschappen.

EllenMacArthurCircularEconomyEdit_900.jpg

Wouter van Tol, Head of Sustainability DS Smith gaf commentaar: "Het afgelopen jaar is het een genoegen geweest om samen te werken met de Ellen MacArthur Foundation - het ontwikkelen van onze Circular Design Principles, het helpen bij het ontwerpen van Circulytics en het verankeren van circulaire opleidingen in het hele bedrijf zijn allemaal cruciale projecten geweest die een bewijs zijn van onze betrokkenheid bij circulariteit. Ik kijk ernaar uit om de samenwerking de komende jaren te zien floreren, terwijl we samenwerken om ervoor te zorgen we onze doelstelling ‘Redifining Packaging for a Changing World’ blijven waarmaken ".

Hugh McCann, Strategic Partners Lead - Europe bij de Ellen MacArthur Foundation: "We zijn blij met de stappen die DS Smith heeft genomen om de circulaire aspecten van het ontwerp en de productie van verpakkingen te verankeren en bewijst hun leiderschap op het gebied van circulair ontwerp en recycling. We zijn enthousiast over de potentiële impact die DS Smith kan hebben op de circulaire economie, de bredere supply chain en de productontwikkeling, omdat het zijn partnerschap met de Foundation versterkt.