CO2-reductie stimuleren

Wij verminderen onze CO2-impact, jaar na jaar.

Onze recente Materiality Assessment rangschikte klimaatverandering als een hoge prioriteit voor onze stakeholders, die in toenemende mate van bedrijven verwachten dat zij de meest ernstige gevolgen van klimaatverandering helpen voorkomen. Hoewel wij in de afgelopen tien jaar een reductie van 31% hebben bereikt terwijl onze onderneming aanzienlijk groeide, zien wij de mogelijkheid om verder en sneller te gaan.

In 2020/21 hebben wij consultants uitgedaagd om onze routekaart voor een koolstofarmere economie te optimaliseren.

Wij zijn verheugd onze nieuwe commitment aan een science-based target voor 2030 aan te kondigen, die een absolute vermindering met 49% van de CO2e-uitstoot per ton productie zal vereisen in vergelijking met 2019 en om in 2050 een Net Zero-uitstoot te bereiken

NOW and NEXT...

Een Science Based Target voor 2030, dat een absolute vermindering van de CO2e-uitstoot per ton productie van 49% ten opzichte van 2019 vereist, en het bereiken van een Netto-Nul emissie in 2050.

Hoe?

Wij investeren strategisch in hernieuwbare energiebronnen, groene stroom en energie-efficiëntie

enkele voorbeelden

  • Omzetting van stoom uit de productie om onze gebouwen te verwarmen
  • Uitbreiding van de anaerobe vergistingsinstallaties
  • Aankoop van groene stroom
  • Innovatieve gasturbines die ontwikkeld zijn met technologie uit de luchtvaartindustrie

Wij stellen nieuwe normen voor brandstofefficiëntie en schakelen waar mogelijk over op zonne-, wind-, geothermische, hydro-elektrische en waterstofenergie. Tot nu toe hebben we sinds 2015 een vermindering van 23% van de CO2-uitstoot per ton productie op vergelijkbare basis gerealiseerd, waarmee we voorlopen op onze doelstelling. Dit is voornamelijk te danken aan investeringen in verbeteringen van apparatuur en de inkoop van groene energie in onze fabrieken.

Ons Head of Energy Efficiency, Martin Mead, beschrijft hoe wij investeren in energie-efficiëntie en groene energietechnologie om onze koolstofuitstoot te blijven verminderen.

Download nu ons rapport hier en ontdek hoe onze nieuwe strategie ons in staat stelt probleemplastics uit de supermarkt schappen te halen, CO2-emissies in supply chains te reduceren, innovatieve verpakkings- & recyclingoplossingen te bieden en meer mensen te betrekken bij de circulaire economie.

Download ons report lees hier wij door middel van onze 'Now and Next' duurzaamheidsstrategie de industrie en onze afnemers zullen leiden in de transitie naar een circulaire economie.

Neem contact op voor meer informatie